Перевірка Горностаївського ясел – садка Новотроїцького району

Відповідно до плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на 2019 рік, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління з 1по 5 липня 2019 року проведено планову перевірку з відбором проб для проведення лабораторних досліджень ясел – садка комунальної форми власності Горностаївської сільської ради.

Територія закладу упоряджена та утримується відповідно до вимог санітарних норм.

Всі приміщення закладу мають природне освітлення, штучне освітлення основних приміщень рівномірне та достатнє, що підтверджується результатами інструментального вимірювання рівня освітленості. Заклад обладнаний мережами господарсько-питного водопостачання, мережами каналізації, водостоку, опалення та вентиляції згідно з санітарними нормами. Якість питної води, що постачається в дошкільний навчальний заклад, відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10. Забезпечені умови для дотримання дітьми та персоналом правил особистої гігієни.

У приміщеннях ясел-садку проводяться профілактичні роботи з дезінфекції, дезінсекції та дератизації.

Під час планової перевірки фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головну увагу було приділено створенню належних санітарно-гігієнічних умов для виховання, перебування, організації якісного харчування дітей з дотриманням натуральних норм, забезпечення медичного обслуговування відповідно до нормативів.

Також, було проведено відбір проб води питної для проведення лабораторних досліджень на фізико – хімічні та мікробіологічні показники, готових страв на бактеріологічне забруднення, змиви з об’єктів середовища на забруднення бактеріями групи кишкової палички, рослинної продукції на паразитологічні дослідження, вміст нітратів та піску пісочниць на паразитологічні забруднення.

На виконання рекомендацій районного управління Держпродспоживслужби щодо усунення порушень, виявлених попередньою перевіркою, проведено лабораторні дослідження (показників мікроклімату, піску, освітленості та води), вжито заходів щодо покращення харчування дітей, заклад забезпечено достатньою кількістю постільної білизни, столового та кухонного посуду.

З персоналом закладу проведено роз’яснювальну роботу з питань дотримання вимог санітарного законодавства в дошкільному навчальному закладі.