Осінню диспансеризацію тварин розпочато!

Відповідно до Комплексного плану основних ветеринарних та організаційно-господарських заходів по профілактиці і ліквідації незаразних хвороб тварин в тваринницьких та особистих селянських господарствах населення Горностаївського району на 2018 рік фахівцями Горностаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини розпочато осінню диспансеризацію великої рогатої худоби.

Основою заходу є клінічний огляд тварин (стан шкірного покрову на наявність ектопаразитів, огляд слизових оболонок) для запобігання виникненню таких хвороб як ящур та заразний вузликовий дерматит.

12 вересня за ініціативи начальника Горностаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини Н. Германенко та за участю ветеринарних фахівців проведено нараду, в ході якої обговорено питання порядку здійснення заходів, пов’язаних з осінньою диспансеризацією тварин.

Диспансеризація – це комплекс планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, які створюють можливість виявити захворювання у тварин на ранній стадії їх розвитку, що служить передумовою успішного лікування, адже економічно вигідніше попередити захворювання, ніж лікувати хвороби та їх наслідки.