Осіння диспансеризація великої рогатої худоби – обов’язкова

Сучасна ветеринарна медицина досягла такого рівня, коли вона успішно бореться з багатьма захворюваннями, але потрібно завжди пам’ятати, що хвороби, виявлені на ранніх стадіях – у більшості випадків виліковні.

Тому, щоб виростити здорове поголів’я, необхідно проводити профілактичні заходи, що складаються з досліджень на предмет виявлення таких небезпечних захворювань, як туберкульоз, лейкоз, сибірка, лептоспіроз, бруцельоз тощо.

Нагадуємо, що диспансеризація – це комплекс планових діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань тварин, профілактику і лікування хвороб.

Фахівцями Нововоронцовської районної державної лікарні ветеринарної медицини у жовтні місяці розпочата робота по осінній диспансеризації тварин, що утримуються в особистих селянських господарствах Нововоронцовського району.

Станом на 10.10.2019 року досліджено на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз та щеплено проти сибірки 370 голів ВРХ, досліджено 400 голів свиней на бруцельоз, взято 20 проб для проведення дослідження на грип у водоплавної птиці на території шістьох сільських рад району.

Робота з проведення осінньої диспансеризації триває.

Відповідальне ставлення фахівців ветеринарної медицини до проведення вищевказаних заходів – запорука того, що тварини будуть здорові, а продукція від них – якісною та безпечною.