Фільтри для води – це механізм очищення води від шкідливих домішок та речовин.
За функціями фільтри поділяються на:
–проточні – за їх допомогою видаляються механічні частки, після чого зв’язуються солі, хлор та органічні речовини, остання ступінь очищення – вода звільняється від неприємних запахів. У випадку зупинки руху води через фільтр на картриджах може розмножуватися патогенна флора. При необхідності побутові фільтри доповнюють ультрафіолетовими лампами;
–накопичувальні (глечики) – достатньо добре очищають воду від надлишку хлору і механічних домішок у воді. Але такі фільтри не здатні працювати з водою із значним вмістом заліза та жорсткою водою, також вони не здатні впоратися з бактеріями та вірусами;
–іонообмінні – іоніти при контакті з водою забирають негативні іони солей жорсткості, натомість «віддають» іони водню або натрію. Після очищення води, вона втрачає свій смак та стає занадто м’яка;
–мембранні – забезпечують надійний захист від проходження бактерій та вірусів, а також утримують кальцій, натрій, калій та інші необхідні людському організму мікроелементи.
Знезараження води можна здійснити шляхом її кип’ятіння, однак у момент кип’ятіння солі, що містяться у воді, перетворюються в нерозчинний осад, який, поступово відкладаючись в організмі, утворює камені.
Глибоке очищення вбиває всі мікроорганізми, навіть корисні, і люди змушені пити практично дистильовану воду, від якої організму користі – мінімум. Така проблема частково вирішується додатковою мінералізацією води.
Слід пам’ятати, що будь–який фільтр, якщо його невчасно міняти, може перетворитися на джерело забруднення.
15.04.2019
Очищення води за допомогою фільтрів
Фільтри для води – це механізм очищення води від шкідливих домішок та речовин.
За функціями фільтри поділяються на:
–проточні – за їх допомогою видаляються механічні частки, після чого зв’язуються солі, хлор та органічні речовини, остання ступінь очищення – вода звільняється від неприємних запахів. У випадку зупинки руху води через фільтр на картриджах може розмножуватися патогенна флора. При необхідності побутові фільтри доповнюють ультрафіолетовими лампами;
–накопичувальні (глечики) – достатньо добре очищають воду від надлишку хлору і механічних домішок у воді. Але такі фільтри не здатні працювати з водою із значним вмістом заліза та жорсткою водою, також вони не здатні впоратися з бактеріями та вірусами;
–іонообмінні – іоніти при контакті з водою забирають негативні іони солей жорсткості, натомість «віддають» іони водню або натрію. Після очищення води, вона втрачає свій смак та стає занадто м’яка;
–мембранні – забезпечують надійний захист від проходження бактерій та вірусів, а також утримують кальцій, натрій, калій та інші необхідні людському організму мікроелементи.
Знезараження води можна здійснити шляхом її кип’ятіння, однак у момент кип’ятіння солі, що містяться у воді, перетворюються в нерозчинний осад, який, поступово відкладаючись в організмі, утворює камені.
Глибоке очищення вбиває всі мікроорганізми, навіть корисні, і люди змушені пити практично дистильовану воду, від якої організму користі – мінімум. Така проблема частково вирішується додатковою мінералізацією води.
Слід пам’ятати, що будь–який фільтр, якщо його невчасно міняти, може перетворитися на джерело забруднення.