Фахівці Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують проводити планові та позапланові обстеження дитячих навчальних закладів Каховського району.
З початку вересня проведено 3 планові та 10 позапланових перевірок дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів на предмет дотримання державного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.
Під час перевірок проводився відбір зразків готових страв, овочів для лабораторних досліджень на показники безпеки та відбиралися змиви з кухонного та столового обладнання для з’ясування якості миття посуду та підтвердження належних гігієнічних умов на харчоблоках при приготуванні шкільних обідів.
Такі позапланові перевірки стимулюють керівників навчальних закладів до постійного контролю щодо виконання та дотримання санітарного законодавства персоналом, який відповідає за безпечність харчування та якість готових страв.
Станом на 19.09.2018 року за наявними в Каховському районному управлінні результами лабораторних досліджень змивів з обладнання на харчоблоках щонайменше у чотирьох закладах виявлено санітарно-показові мікроорганізми (БГКП), що свідчать про неякісне миття кухонного обладнання та інвентарю.
За результатами перевірок та лабораторних досліджень управлінням підготовлено приписи та листи щодо проведення корегувальних дій, вжиття заходів щодо посилення якості миття та дезінфекції виробничого обладнання а також підтвердження усунення виявлених порушень шляхом повторного лабораторного контролю об’єктів, де були позитивні знахідки.
Добра новина: зразки готових страв, що були відібрані на харчоблоках дитячих та начальних закладів у Каховському районі від початку вересня, усі без винятку (24 проби) відповідають встановленим медичним критеріям безпеки за бактеріологічними показниками.
20.09.2018
Обстеження дитячих навчальних закладів Каховського району
Фахівці Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують проводити планові та позапланові обстеження дитячих навчальних закладів Каховського району.
З початку вересня проведено 3 планові та 10 позапланових перевірок дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів на предмет дотримання державного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.
Під час перевірок проводився відбір зразків готових страв, овочів для лабораторних досліджень на показники безпеки та відбиралися змиви з кухонного та столового обладнання для з’ясування якості миття посуду та підтвердження належних гігієнічних умов на харчоблоках при приготуванні шкільних обідів.
Такі позапланові перевірки стимулюють керівників навчальних закладів до постійного контролю щодо виконання та дотримання санітарного законодавства персоналом, який відповідає за безпечність харчування та якість готових страв.
Станом на 19.09.2018 року за наявними в Каховському районному управлінні результами лабораторних досліджень змивів з обладнання на харчоблоках щонайменше у чотирьох закладах виявлено санітарно-показові мікроорганізми (БГКП), що свідчать про неякісне миття кухонного обладнання та інвентарю.
За результатами перевірок та лабораторних досліджень управлінням підготовлено приписи та листи щодо проведення корегувальних дій, вжиття заходів щодо посилення якості миття та дезінфекції виробничого обладнання а також підтвердження усунення виявлених порушень шляхом повторного лабораторного контролю об’єктів, де були позитивні знахідки.
Добра новина: зразки готових страв, що були відібрані на харчоблоках дитячих та начальних закладів у Каховському районі від початку вересня, усі без винятку (24 проби) відповідають встановленим медичним критеріям безпеки за бактеріологічними показниками.