Обробка зупинок та дистанції на касах: як живе курортний Скадовськ під час карантину

Чи дотримуються підприємці міста-курорту Скадовськ карантинних заборон – перевірили фахівці Держпродспоживслужби в Херсонській області.
З початком карантину ранок у прибережному Скадовську починається не з прогулянок набережною, а з дезінфекції зупинок громадського транспорту. Їх у місті 28. Спеціальним дезінфікуючим розчином обробляють й дитячі майданчики та входи біля супермаркетів.


Супермаркети працюють, співробітники забезпечені засобами захисту, приміщення прибираються ретельніше та частіше. Для відвідувачів біля кас розклеїли позначки, які мають допомогти тримати дистанцію у черзі. Дистанцію намагаються тримати і у чергах біля магазинів на вулиці.


На входах до невеличких продовольчих магазинів є антисептики, якими пропонують скористатись покупцям. Перебоїв із постачанням продуктів харчування у місті нема. Щоправда, трохи зросли ціни на деякі товари. Продавці пояснюють це просто – через підвищений попит постачальники підвищили ціни.


Скадовський ринок зачинився ще 19 березня. Усі магазини непродовольчої сфери, салони краси також зачинені. Підприємці перейшли на роботу в онлайн, тому замовлення приймають через соціальні мережі. І товар доставляють за адресами.


Людей на вулицях дуже мало, в основному, біля продовольчих крамниць.

Не менш важливим під час карантину є моніторинг якості водопостачання.

– На 15-16 квітня у нас запланована хлорація. Ми дезінфікуємо не воду. Ми дезінфікуємо наші труби. Тому що вода добувається з-під землі. Вона чиста, проходе всі санітарні дослідження. Раз в місяць ми звітуємо перед Держпродспоживслужбою, направляємо їм результати аналізів. Не тільки ми звітуємо, а й лабораторія, яка робе нам аналізи, теж звітує перед ними. Також у нас на обслуговуванні є житлові будинки. Зараз у зв»язку з карантином розроблений графік дезінфекції під»їздів. Наші робітники отримали дезінфікуючі засоби. – розповів головний інженер КП Водне господарство Скадовської міської ради Сергій Цілинко.


Рейди щодо дотримання правил карантину у Скадовську та районі представники Держпроспоживслужби, районної адміністрації та поліції проводять регулярно.


– І у подальшому Держпродспоживслужба буде сприяти проведенню всіх карантинних заходів, щоб не було здійснено порушень на території Скадовського району. – запевнив начальник Скадовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Олександр Захарченко.