Обережно: фальсифікат вершкового масла!

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доводить до відома громадян щодо виявлених фактів фальсифікації масла солодковершкового.

За повідомленням ГО “Громадський контроль захисту прав споживачів” у рамках масмедійного проекту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу масла солодковершкового операторами ринку (виявлені домішки рослинних жирів):

?ТОВ «Рихальський завод сухого молока»,
?ТОВ «Еней»,
?ТОВ «Фірма АПРЕЛЬ»,
?ПП «Земледух В.Т.»,
?ТОВ «Іва – Арт»,
?ТОВ «Городенківський сирзавод»,
?ТОВ «Інтер – мол»,
?ТОВ «Терен – Про»,
?ВАТ «Турківський молокозавод»,
?ТОВ «Гранд Молпродукти»,
?ТДВ «Золотоніський маслоробний комбінат» торгова марка “Яготиньске”,
?ПП «Рось» філія «Роменський молочний комбінат»,
?ТОВ «Мілкіленд – Україна».

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою протидії обігу небезпечного, непридатного до споживання, неправильно маркованого харчового продукту Головним державним інспектором України підписано розпорядження № 2 від 05.01.2021 р «Щодо протидії фальсифікації масла солодковершкового».

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за тел.: (0552) 321736 або звертайтесь до територіальних управлінь.