Новини з Великоолександрівського району: забезпечено контроль за дотриманням  температурного режиму в навчальних закладах району

На виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснено моніторингові відвідування Великоолександрівської ЗОШ №1 та Великоолександрівської ЗОШ №2, Великоолександріського ЗДО №1, Великоолександрівського ЗДО №2, Великоолександрівського ЗДО №3 з метою отримання відомостей щодо дотримання температурного режиму в цих закладах

Під час моніторингового відвідування встановлено, що температура повітря в приміщеннях для початкових класів Великоолександрівської ЗОШ №1 становила +19 +25 град. С, для учнів старших класів – +17°+23°С. В учбових приміщеннях Великоолександрівської ЗОШ №2 температура повітря – +18°+25°С, в дошкільних дитячих закладах температура повітря в групових та спальних приміщеннях була +20+25°С.

Враховуючи вимоги Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСаНПін 5.5.2.008 – 01) щодо температури повітря +17+20°С в класах та кабінетах, а також оптимальність параметрів температури в групових осередках дошкільних навчальних закладів +19+23°С., визначених наказом МОЗ України від 24.03.2016 №234, надані пропозиції стосовно забезпечення дотримання нормативних параметрів температури повітря у приміщеннях та на необхідності дотримання режимів провітрювання кімнат та кабінетів.

Питання дотримання вимог санітарного законодавства в дитячих навчальних закладах знаходиться на постійному контролі Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспожислужби в Херсонській області. Моніторингові відвідування навчальних закладів району планується проводити протягом осінньо-зимового сезону.