Відповідно до річного плану заходів державного нагляду (контролю) Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на 2019 рік, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планову перевірку Новодмитрівського дошкільного навчального закладу на предмет дотримання вимог санітарного законодавства.
Під час перевірки зверталася особлива увага на організацію харчування, а саме: дотримання технології приготування страв відповідно до технологічних карток, затверджених керівником закладу, умови зберігання продуктів харчування, поточність технологічного процесу, правила миття столового та кухонного посуду, обладнання та інвентарю, дотримання дезрежиму, питного режиму. Перевірено якість ведення документації з харчування: бракеражу сирої продукції стосовно дотримання термінів зберігання продуктів харчування, бракеражу готової продукції щодо якості готових страв, наявності товаро–транспортних супровідних документів на харчові продукти тощо. Наголошено на необхідності забезпечення виконання норм дитячого харчування в дошкільних навчальних закладах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.2004 року.
Також проведено моніторинг температурного режиму в закладі. Дошкільний навчальний заклад на момент перевірки опалюється, температура в групових кімнатах становить +20ᵒС.
Перевірка проводилася з відбором проб для лабораторного контролю. За результатами перевірки підготовлено необхідні документи з пропозиціями щодо усунення виявлених недоліків.
25.10.2019
Новини з Великоолександрівського району
Відповідно до річного плану заходів державного нагляду (контролю) Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на 2019 рік, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планову перевірку Новодмитрівського дошкільного навчального закладу на предмет дотримання вимог санітарного законодавства.
Під час перевірки зверталася особлива увага на організацію харчування, а саме: дотримання технології приготування страв відповідно до технологічних карток, затверджених керівником закладу, умови зберігання продуктів харчування, поточність технологічного процесу, правила миття столового та кухонного посуду, обладнання та інвентарю, дотримання дезрежиму, питного режиму. Перевірено якість ведення документації з харчування: бракеражу сирої продукції стосовно дотримання термінів зберігання продуктів харчування, бракеражу готової продукції щодо якості готових страв, наявності товаро–транспортних супровідних документів на харчові продукти тощо. Наголошено на необхідності забезпечення виконання норм дитячого харчування в дошкільних навчальних закладах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.2004 року.
Також проведено моніторинг температурного режиму в закладі. Дошкільний навчальний заклад на момент перевірки опалюється, температура в групових кімнатах становить +20ᵒС.
Перевірка проводилася з відбором проб для лабораторного контролю. За результатами перевірки підготовлено необхідні документи з пропозиціями щодо усунення виявлених недоліків.