Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей в закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та чистої питної води, додержання гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів. В Херсонській області налічується 430 закладів повної загальної середньої освіти, в них організовано гаряче харчування учнів. Кількість дітей що харчується – 54434. В 111 школах впроваджено меню за вподобанням зі збірника Євгена Клопотенко.
З 1 вересня 2021 року буде впроваджено нове шкільне меню в закладах освіти. Воно різноманітне, збалансоване та корисне. В новому меню збільшено кількість м’яса, риби, бобових, молока та кисломолочних продуктів, круп. Обмежено кількість солі та цукру, жирів тваринного та рослинного походження, зменшено споживання картоплі, хліба.
До закладів загальної середньої освіти постачають харчові продукти 23 суб’єкти господарювання, які мають експлуатаційний дозвіл на роботу та 89 суб’єктів господарювання, які зареєстровані в Реєстрі потужностей, згідно наказу Мінагрополітики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 №39.
Територіальними структурними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було проведено навчання з представниками закладів загальної середньої освіти, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти, щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей та дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25.09.2020 року № 2205.
В усіх районах та містах області спеціалістами Держпродспоживслужби проводяться навчання персоналу операторів ринку, який задіяний в організації харчування, з метою запобігання випадків харчових отруєнь у закладах освіти.
25.05.2021
Нове шкільне меню
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей в закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та чистої питної води, додержання гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів. В Херсонській області налічується 430 закладів повної загальної середньої освіти, в них організовано гаряче харчування учнів. Кількість дітей що харчується – 54434. В 111 школах впроваджено меню за вподобанням зі збірника Євгена Клопотенко.
З 1 вересня 2021 року буде впроваджено нове шкільне меню в закладах освіти. Воно різноманітне, збалансоване та корисне. В новому меню збільшено кількість м’яса, риби, бобових, молока та кисломолочних продуктів, круп. Обмежено кількість солі та цукру, жирів тваринного та рослинного походження, зменшено споживання картоплі, хліба.
До закладів загальної середньої освіти постачають харчові продукти 23 суб’єкти господарювання, які мають експлуатаційний дозвіл на роботу та 89 суб’єктів господарювання, які зареєстровані в Реєстрі потужностей, згідно наказу Мінагрополітики та продовольства України «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» від 10.02.2016 №39.
Територіальними структурними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було проведено навчання з представниками закладів загальної середньої освіти, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти, щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей та дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25.09.2020 року № 2205.
В усіх районах та містах області спеціалістами Держпродспоживслужби проводяться навчання персоналу операторів ринку, який задіяний в організації харчування, з метою запобігання випадків харчових отруєнь у закладах освіти.