Неповторний дар землі та сонця

Через декілька днів школи всієї України відкриють свої двері для школярів. Для того, щоб діти відмінно вчилися і мали гарне самопочуття, вкрай важливо повноцінне харчування. Одним з продуктів, який швидко відновлює сили та енергію є мед.

Діти, що вживають мед, краще розвиваються та рідше хворіють на простудні захворювання. Завдяки меду в організмі дитини швидше засвоюються магній і кальцій, необхідні для правильного формування і розвитку кісток та зубів. Мед підвищує рівень гемоглобіну в крові, допомагає їжі краще засвоюватися та стимулює переварювання жирів і білків. Тіамін, каротин і аскорбінова кислота позитивно впливають на гостроту зіра, допомагають організму легко боротися з різного роду інфекціями.

З давніх часів мед є цінним продуктом з високими смаковими та харчовими якостями, він складається з води, корисних вуглеводів, вітамінів, мінералів, фітонцидів і флавоноїдів. Мед входить в п’ятірку найбільш корисних і одночасно смачних продуктів, володіє багатьма лікувальними і профілактичними властивостями.

В Україні День пасічника – професійне свято бджолярів святкується щорічно 19 серпня. Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво, секрети якого відкриваються лише дбайливим і працьовитим.

Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов  та відданість обраній справі.