29.11.2019 року відбулася інструктивно-методична нарада із завідувачами дошкільних навчальних закладів Голопристанського району, на яку були запрошені спеціалісти Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області (далі – Голопристанське районне управління).
Головні питання, які обговорювалися на нараді: порядок запровадження системи НАССР у закладах дошкільної освіти (далі – ЗДО), паспортизація харчоблоків та організація харчування в ЗДО.
В ході наради спеціалістами Голопристанського районного управління було наголошено, що з 20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР на малих потужностях, передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97/ВР.
НАССР – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, яка спрямована на ідентифікацію, оцінку і контроль небезпечних факторів, що є визначними для безпечності харчових продуктів. Її основою є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені і підтримуватися належним чином. Сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності.
Вищевказані вимоги є обов’язковими для виконання операторами ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Під час зустрічі, спеціалістами Голопристанського районного управління, вкотре були доведені основні положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97/ВР:
1. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності;
2. Вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.
05.12.2019
Інструктивно-методична нарада стосовно запровадження системи HACCP у закладах дошкільної освіти Голопристанського району
29.11.2019 року відбулася інструктивно-методична нарада із завідувачами дошкільних навчальних закладів Голопристанського району, на яку були запрошені спеціалісти Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області (далі – Голопристанське районне управління).
Головні питання, які обговорювалися на нараді: порядок запровадження системи НАССР у закладах дошкільної освіти (далі – ЗДО), паспортизація харчоблоків та організація харчування в ЗДО.
В ході наради спеціалістами Голопристанського районного управління було наголошено, що з 20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР на малих потужностях, передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97/ВР.
НАССР – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, яка спрямована на ідентифікацію, оцінку і контроль небезпечних факторів, що є визначними для безпечності харчових продуктів. Її основою є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені і підтримуватися належним чином. Сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності.
Вищевказані вимоги є обов’язковими для виконання операторами ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Під час зустрічі, спеціалістами Голопристанського районного управління, вкотре були доведені основні положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97/ВР:
1. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності;
2. Вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.