Інструктивно-методична нарада стосовно запровадження системи HACCP у закладах дошкільної освіти Голопристанського району

29.11.2019 року відбулася інструктивно-методична нарада із завідувачами дошкільних навчальних закладів Голопристанського району,  на яку були  запрошені  спеціалісти Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області (далі – Голопристанське районне управління).

Головні питання, які обговорювалися на нараді:  порядок  запровадження системи НАССР у закладах дошкільної освіти (далі – ЗДО), паспортизація  харчоблоків та організація  харчування в ЗДО.

В ході  наради  спеціалістами  Голопристанського районного управління було  наголошено,  що з 20 вересня 2019 року в Україні  запрацювала  система НАССР на малих потужностях,  передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97/ВР.

НАССР – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, яка спрямована на ідентифікацію, оцінку і контроль небезпечних факторів, що є визначними для безпечності харчових продуктів.  Її основою  є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені і підтримуватися належним чином. Сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності.

Вищевказані вимоги є обов’язковими для виконання операторами ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Під час зустрічі, спеціалістами Голопристанського районного управління, вкотре  були  доведені основні  положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97/ВР:

1. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності;

2. Вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.