10 жовтня 2019 року стартувала дводенна науково-практична конференція “Актуальні питання діяльності Головного Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області при здійсненні державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства”.
На порядку денному першого дня обговорюються питання:
- Про здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства у дитячих навчальних закладах. Контроль за станом харчування дітей у ДНЗ, дотримання нрм харчування, динаміка зрушень 2018-2019 років. Планування заходів державного контролю на наступний рік.
- Впровадження системи НАССР у дитячих навчальних закладах. Презентація Паспорту харчоблоку.
- Досвід впровадження у загальноосвітніх закладах в рамках програми «Нове шкільне харчування» страв, виготовлених згідно “Збірника рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах” Євгена Клопотенка, погодженого висновком держсанепідекспертизи від 20.12.2018 № 602-123-20-2/50023.
Участь у науково-практичній конференції взяли представники Генічеського медичного коледжу, відділу освіти Генічеської райдержадміністрації, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Генічеського району.
Розпочав захід начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко з привітання учасників наради з нагоди професійного свята – Дня працівників державної санітарно-епідеміологічної служби, який щорічно, відповідно до Указу Президента України від 5 жовтня 2004 року, відзначається у другу неділю жовтня і подякував присутніх фахівців за їх активність, відповідальність та результативність.

Одним з ключових питань стало обговорення стану харчування дітей у дитячих навчальних закладах з урахуванням змін до нормативно-правової бази у даній сфері, вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів, особливостей планування заходів державного нагляду (контролю) на 2020 р.
Під час наради фахівці обмінялися досвідом роботи з організації харчування дітей у закладах.

Фахівці обговорили практичні аспекти розробки та впровадження програм-передумов, які є основою для системи НАССР на харчоблоках дитячих закладів. Під час проведення заходу висвітлено вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності та вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.

З актуальних питань впровадження системи НАССР, після демонстрації наочних матеріалів та презентації, відбулася жвава дискусія з керівниками шкіл та організаторами харчування у дитячих закладах. Всім присутнім надані відповіді на найбільш гострі та злободенні питання.
Не менш бурхлива дискусія між учасниками заходу відбулася під час презентації програми “Нове шкільне харчування” щодо страв, виготовлених у загальноосвітніх закладах згідно зі “Збірником рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах” Євгена Клопотенка, погодженого висновком держсанепідекспертизи від 20.12.2018.
Робота конференції триває.
10.10.2019
Наукова-практична конференція з питань здійснення державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства
10 жовтня 2019 року стартувала дводенна науково-практична конференція “Актуальні питання діяльності Головного Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області при здійсненні державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства”.
На порядку денному першого дня обговорюються питання:
Участь у науково-практичній конференції взяли представники Генічеського медичного коледжу, відділу освіти Генічеської райдержадміністрації, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Генічеського району.
Розпочав захід начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко з привітання учасників наради з нагоди професійного свята – Дня працівників державної санітарно-епідеміологічної служби, який щорічно, відповідно до Указу Президента України від 5 жовтня 2004 року, відзначається у другу неділю жовтня і подякував присутніх фахівців за їх активність, відповідальність та результативність.
Одним з ключових питань стало обговорення стану харчування дітей у дитячих навчальних закладах з урахуванням змін до нормативно-правової бази у даній сфері, вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів, особливостей планування заходів державного нагляду (контролю) на 2020 р.
Під час наради фахівці обмінялися досвідом роботи з організації харчування дітей у закладах.
Фахівці обговорили практичні аспекти розробки та впровадження програм-передумов, які є основою для системи НАССР на харчоблоках дитячих закладів. Під час проведення заходу висвітлено вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності та вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.
З актуальних питань впровадження системи НАССР, після демонстрації наочних матеріалів та презентації, відбулася жвава дискусія з керівниками шкіл та організаторами харчування у дитячих закладах. Всім присутнім надані відповіді на найбільш гострі та злободенні питання.
Не менш бурхлива дискусія між учасниками заходу відбулася під час презентації програми “Нове шкільне харчування” щодо страв, виготовлених у загальноосвітніх закладах згідно зі “Збірником рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах” Євгена Клопотенка, погодженого висновком держсанепідекспертизи від 20.12.2018.
Робота конференції триває.