Нарада з сільгоспвиробниками Високопільської селищної ради та Кочубеївської сільської ради об’єднаних територіальних громад

За ініціативи фахівців Високопільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі Високопільської селищної ради об’єднаної територіальної громади відбулась нарада з сільгоспвиробниками.

Під час наради обговорювалися питання стосовно дотримання вимог законодавства щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів відповідно до Закону України «Про пестициди  та агрохімікати», Державних  санітарних  правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

Присутнім товаровиробникам було роз’яснено, що відповідно до пункту 6.1 глави 6 ДСП 8.8.1.2.001-98 асортимент пестицидів і агрохімікатів, засоби,  сфера  застосування ,  норми,  кратність обробок повинні відповідати “Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”. До роботи з пестицидами допускаються особи,  що пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку та мають відповідні  посвідчення, допуск та наряд на виконання робіт з пестицидами відповідно до “Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею  пестицидами  і агрохімікатами”.

З учасниками наради було обговорено основні правила застосування пестицидів і агрохімікатів у сільському господарстві, посилення співпраці з органами місцевого самоврядування, власниками пасік, а також з Високопільським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

По закінченню зустрічі всім сільгоспвиробникам роздані пам’ятки «Що необхідно знати про транспортування, зберігання та застосування пестицидів.