Нарада з сільгоспвиробниками та бджолярами Олешківського району

Відповідно Плану проведення спільних бесід- нарад  Управлінь безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та фіто санітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  на базі Олешківського  районного управління 18 лютого 2020 року проведено нараду з  виробниками сільськогосподарської продукції  та бджолярами Олешківського району  на тему: «Співпраця сільгоспвиробників та бджолярів,порядок сповіщення про проведення заходів захисту. Алгоритм дій при отруєнні бджіл».

Наразі на території Олешківського району зареєстровано 61 пасіку. У ході зустрічі  були розглянуті вимоги Законів України «Про бджільництво», «Про захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати», ветеринарно-санітарні вимоги, обов’язкові для виконання у галузі бджільництва (отримання ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, її обстеження та реєстрація пасіки, як потужності з первинного виробництва харчових продуктів згідно Закону України «Про основні принцип та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», механізми проведення лабораторних досліджень продукції.

Присутнім доведено до відома план дій на випадок отруєння бджіл пестицидами, роздано друковані пам’ятки.Присутні на нараді отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання, обмінялись думками щодо взаємодії з органами місцевого самоврядування та аграріями, а також обмінялися власним досвідом з даного питання.