Нарада з постачальниками харчових продуктів

Організація якісного  відпочинку дітей в пришкільних таборах неможлива без організації повноцінного та якісного харчування, яке б задовольняло потреби дитячого організму в основних поживних речовинах. Важливе значення при цьому має дотримання санітарних вимог під час постачання харчових продуктів до дитячих закладів. Враховуючи зазначене, на базі Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено робочу нараду з постачальниками, на яку також була запрошена керівник комунальної установи «Централізована бухгалтерія з обслуговування закладів та установ освіти Нижньосірогозького району».

У ході наради начальник відділу безпечності харчових продуктів та головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління надали присутнім роз’яснення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Особлива увага була звернена на необхідність дотримання правил транспортування продуктів в умовах, що забезпечують їх зберігання та унеможливлюють забруднення, особливо продуктів, що швидко псуються. Було наголошено, що єдиним документом (якщо інше не передбачено законом), яким мають супроводжуватися харчові продукти під час перевезення, є товарно-транспортна накладна. Також під час наради постачальникам нагадали про необхідність постачання харчових продуктів у тарі виробника та із супровідними документами, що встановлюють їх якість, умови та терміни зберігання. У ході зустрічі було обговорено і питання організації періодичних медичних оглядів та гігієнічного навчання персоналу.

Під час наради присутні отримали вичерпні відповіді на нагальні питання та рекомендації щодо недопущення порушень санітарного законодавства, порядку завозу харчових продуктів, профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.