На базі Іванівської районної державної адміністрації фахівцями Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області була проведена нарада з представниками відділів освіти, керівниками загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів, медичними працівниками та директорами навчально-виховних комплексів.
Головною темою заходу стало обговорення питань щодо покращення якості харчування в дитячих закладах освіти та покращення матеріально-технічної бази харчоблоків це:
- Харчування дітей
- Щоденний контроль за організацією харчування
- Меню для закладів
- Умови та правила зберігання продуктів харчування
- Вимоги до обробки сировини та приготування страв
- Правила миття кухонного обладнання та посуду.
Якість готової продукції залежить від якості сировини, яка використовується для її приготування. Недоброякісну сировину для приготування страв, закусок, виробів використовувати забороняється.
Контроль за якістю готової продукції в шкільних їдальнях розпочинається з перевірки наявності технологічної документації (технологічних карт) по кожній страві, в яких повинна бути відображена рецептура й технологія приготування блюд та кулінарних виробів.
Наголошено, що відповідальність за створення безпечних умов організації харчування дітей покладено на керівників навчальних закладів, а також обов’язків медичних працівників та завгоспів (комірників) в частині прийому, зберігання та використання харчових продуктів.
Під час заходу до відома присутніх доведено Указ Президента України від 07.12.2019 року №894/2019 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», проект обласної програми «Дітям Херсонщини – безпечне харчування» на 2020 – 2022 роки, напрями та заходи щодо її реалізації.
Також обговорено питання щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів, потреби по кожному закладу, зокрема ремонту приміщень, придбання необхідного обладнання у разі його відсутності, включення даного питання до бюджетних програм на 2020-2022 роки та розгляд його на сесіях селищної та районних рад.
Під час зустрічі всім учасникам надано рекомендації, вичерпні та кваліфіковані роз’яснення на всі порушені ними питання.
27.02.2020
Нарада з питання покращення якості харчування дітей у навчальних закладах Іванівського району
На базі Іванівської районної державної адміністрації фахівцями Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області була проведена нарада з представниками відділів освіти, керівниками загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів, медичними працівниками та директорами навчально-виховних комплексів.
Головною темою заходу стало обговорення питань щодо покращення якості харчування в дитячих закладах освіти та покращення матеріально-технічної бази харчоблоків це:
Якість готової продукції залежить від якості сировини, яка використовується для її приготування. Недоброякісну сировину для приготування страв, закусок, виробів використовувати забороняється.
Контроль за якістю готової продукції в шкільних їдальнях розпочинається з перевірки наявності технологічної документації (технологічних карт) по кожній страві, в яких повинна бути відображена рецептура й технологія приготування блюд та кулінарних виробів.
Наголошено, що відповідальність за створення безпечних умов організації харчування дітей покладено на керівників навчальних закладів, а також обов’язків медичних працівників та завгоспів (комірників) в частині прийому, зберігання та використання харчових продуктів.
Під час заходу до відома присутніх доведено Указ Президента України від 07.12.2019 року №894/2019 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», проект обласної програми «Дітям Херсонщини – безпечне харчування» на 2020 – 2022 роки, напрями та заходи щодо її реалізації.
Також обговорено питання щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів, потреби по кожному закладу, зокрема ремонту приміщень, придбання необхідного обладнання у разі його відсутності, включення даного питання до бюджетних програм на 2020-2022 роки та розгляд його на сесіях селищної та районних рад.
Під час зустрічі всім учасникам надано рекомендації, вичерпні та кваліфіковані роз’яснення на всі порушені ними питання.