Нарада з освітянами Високопільської громади

23 лютого 2021  року  під головуванням голови Високопільської селищної ради ОТГ Ганни Шостак-Кучмяк відбулася нарада з керівниками освітніх закладів об’єднаної територіальної громади. Учасниками заходу стали начальник відділу освіти Високопільської селищної ради ОТГ Вікторія Рогова, начальник відділу державного нагляду за дотриманням  санітарного законодавства Високопільського управління ДПСС Марина Повстяна та керівники освітніх закладів.

Під час проведення наради розглянуто ряд питань, одними із них були питання, які ініціювало Високопільське управління Держпродспоживслужби, а саме: про стан організації харчування в дошкільних та загальноосвітніх закладах; про створення міжвідомчої комісії з метою проведення комісійних обстежень дошкільних та загальноосвітніх закладів та для проведення паспортизації освітніх закладів; обговорили санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, а також впровадження системи НАССР на харчоблоках дитячих закладах.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в своєму виступі особливу увагу приділила загальним вимогам до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування дітей в закладах освіти та організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами,  питання  щодо покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів, потреби по кожному закладу, зокрема ремонту приміщень, придбання необхідного обладнання у разі його відсутності.

Обговорено нововведення, які передбачає санітарний регламент, обов’язковість проведення лабораторних досліджень. Необхідність встановлення установок доочищення питної води та доведення показників якості питної води до вимог ДСаНПіН 2.2.4-171-10, вимоги до питного режиму, який забезпечується кип’яченою або фасованою водою в індивідуальному посуді. Необхідність обов’язкової комплектації закладів освіти медичними працівниками (штатними або за договором). Вимоги до санітарного та спеціального одягу, санітарно – дезінфекційний режим у закладах освіти в період карантину, тощо.

Присутні на нараді отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання.