Нарада з керівниками навчальних закладів Великоолександрівського району з питань організації харчування

За ініціативи працівників відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та відділу безпечності харчових продуктів Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 9 січня поточного року в приміщенні КЗ  «Центр дитячої та  юнацької творчості» відбулась нарада з керівниками та медичними працівниками навчальних закладів з питань організації харчування  відповідно до вимог санітарного законодавства та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на харчоблоках навчальних закладів.

Під час наради обговорено результати планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) дитячих закладів освіти. Наголошено на питаннях стосовно дотримання технології приготування їжі, поточності технологічного процесу, забезпечення контролю якості харчових продуктів, що надходять до закладу, та відповідності супровідних документів наявним продуктам, оформлення документації з харчування (журналів бракеражу сирої продукції, журналу відходів, тощо). Проаналізовано результати лабораторного контролю питної води на відповідність за мікробіологічними та санітарно – хімічними показниками,  змивів з посуду, обладнання та інвентарю, дослідження страв на бактеріологічне забруднення тощо.

Детально опрацьовані вимоги до розробки перспективного двотижневого меню, недопущення використання заборонених продуктів та приготування заборонених страв, виконання норм харчування з дотриманням вимог постанови КМУ від 22.11.2004 року № 1591, дотримання оптимального режиму харчування, врахування при складанні меню наявності умов зберігання продуктів та приготування їжі, кратності завезення продуктів постачальниками, тощо.

З урахуванням рекомендацій відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області запропоновано довести до відома батьків їх права у процесі організації харчування в навчальних закладах.