Нарада з керівниками навчальних закладів у Генічеському районі

У Генічеському районі під головуванням керівника Генічеської районної ради та за участі заступника голови Генічеської районної державної адміністрації з гуманітарних питань, провели нараду з керівниками дитячих закладів освіти щодо створення належних умов для навчання, виховання, медичного обслуговування та організації харчування дітей в дитячих закладах. У нараді взяла участь в.о.начальника Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Любов Омельяненко.

Доповідач детально зупинилась на ускладненні епідемічній ситуації в світі, яке пов’язано з розповсюдженням гострої  респіраторної хвороби, спричиненою коронавірусом 2019-nCoV. Увага присутніх  акцентована на неухильному вжитті заходів щодо  недопущення виникнення та розповсюдження хвороби. Керівникам закладів освіти вручені відповідні інформаційні листи.

Крім цього, розглянуті актуальні питання стосовно стану організації харчування дітей в дитячих закладах освіти Генічеського району, основні вимоги законодавчих, нормативних  та розпорядчих документів з даного питання.

Керівникам закладів освіти вказано на наявні проблемні питання в організації харчування, а саме: проаналізовано матеріально-технічний стан харчоблоків, умови приймання та зберігання продуктів харчування, ведення документації, стан  впровадження системи НАССР.

Після обговорення проблемних питань та з метою покращення стану організації харчування та створення безпечних умов харчування дітей, доручено робочій групі, яка утворена розпорядженням  голови Генічеської райдержадміністрації  від 02.03.2020 року №12-д,  активізувати роботу, під час обстежень також здійснювати контроль за  станом впровадження на харчоблоках дитячих закладів освіти системи НАССР та заслуховувати результати роботи щомісячно на нарадах відділу освіти, культури, молоді та спорту Генічеської районної державної адміністрації.