На Херсонщині триває профілактика пташиного грипу

07.02.2020 року у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася робоча зустріч начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталія Боярського з керівниками та уповноваженими представниками  птахівничих господарств Херсонщини. Також в зустрічі взяли участь начальники Білозерського районного, Херсонського міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, в.о. директора Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Під час зустрічі обговорювалися наступні питання:

1.Недопущення виникнення та поширення грипу птиці на території Херсонської області.

2.Обговорення результатів позапланових інспектувань птахогосподарств  та про стан усунення виявлених недоліків.

3.Про виконання програми лабораторного контролю сальмонельозу в птахогосподарствах Херсонської області.

Представників птахогосподарств було проінформовано  про епізоотичну ситуацію з високо патогенного грипу птиці (ВПГП), про заходи з недопущення поширення збудника ВПГП на території Херсонської області.

У ході зустрічі особливу увагу було приділено питанням підтримання на належному рівні системи біозахисту птахогосподарств, основним ризикам занесення збудника ВПГП в господарства  та виконання Державного плану моніторингу інфекційних хвороб птиці по території Херсонської області на 2020 рік.

Головне управління тримає на особливому контролі стан здійснення заходів щодо недопущення виникнення та поширення ВПГП та інших інфекційних хвороб птиці на території Херсонської області.