На Херсонщині посилюють роботу СОVІD – патрулів

Активізовано роботу СОVІD – патрулів

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо СОVІD -19 в Україні, на Херсонщині фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області посилили роботу в СОVІD – патрулях.

Зокрема, на території Горностаївської об’єднаної територіальної громади активізовано роботу СОVІD – патрулів за участю фахівців Горностаївського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Так, 12 жовтня 2021 року проведено рейд щодо дотримання протиепідемічних вимог, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 №1236 та Постановами Головного санітарного лікаря України, на території села Велика Благовіщенка та селища Горностаївка. Загалом перевіркою охоплено Горностаївський агропродовольчий ринок та 10 об’єктів торгівлі як продовольчої, так і промислової групи.

В ході перевірок порушення виявлено на кожному третьому об’єкті. Найбільш поширені порушення:

-відсутність, або неналежне носіння захисних масок;

-недотримання соціальної дистанції (особливо на ринку).

За результатами заходу складено 3 протоколи про порушення протиепідемічних заходів, надано пропозиції щодо усунення невідповідностей власникам магазинів та керівнику КП «Горностаївський селищний ринок».

А також проведено роз’яснювальну роботу з громадянами та розповсюджено 25 листівок з рекомендаціями стосовно профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції.