На Херсонщині обговорили питання взаємодії державних територіальних органів, які здійснюють контроль у сфері ринкового нагляду

Питанням взаємодії в роботі державних органів, які здійснюють контроль у сфері ринкового нагляду було присвячене засідання круглого столу, яке відбулося за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Серед учасників заходу – представники територіальних органів Херсонської області Державної служби з питань праці; Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками; Державної екологічної інспекції; Державної служби з надзвичайних ситуацій; митниці Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

У ході засідання присутні обговорили взаємодію різних служб ринкового нагляду в рамках впровадження Інформаційної системи ринкового нагляду. Держпродспоживслужба та її територіальні органи у жовтні 2018 року, після 8-місячної роботи у тестовому режимі, розпочали повноцінну роботу в системах оперативного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик та національній інформаційній системі ринкового нагляду. Дані системи створені відповідно до Законів України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» з метою обміну між органами виконавчої влади інформацією про продукцію, що становить серйозний ризик.

Своїм набутим досвідом роботи у новому форматі з присутніми поділилися фахівці Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Також, учасники круглого столу обговорили порядок здійснення заходів державного нагляду, зупинилися на проблемних питаннях з практичної діяльності, обмінялися досвідом щодо дослідження характеристик нехарчової продукції.

Засідання круглого столу пройшло у конструктивному діалозі, підсумком якого стало спільне схвалення ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щодо порушення настільки важливої теми і пропозиція проводити такі обговорення у подальшому.