На Херсонщині Держпродспоживслужбою накладено штрафні санкції на Комунальне підприємство за необґрунтоване нарахування за теплопостачання

Для розгляду скарги споживача відповідно до наказу та направлення Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснена позапланова перевірка Комунального підприємства в частині дотримання законодавства про ціни та ціноутворення при наданні послуг теплопостачання.

Перевіркою встановлено, що за грудень місяць 2018 року мешканцям одного з будинків за надану послугу було розраховано за тарифом для будинків без приладу обліку теплової енергії та з урахуванням температурного показника. Відповідно до наданих під час перевірки актів, протягом місяця 2018 року по даному будинку тричі фіксувалась зупинка вузлу обліку. Прилад обліку тричі ремонтувався та запускався до роботи в той же день. При цьому нарахування проводилось за розрахунковим тарифом за повний місяць, тобто до уваги не був прийнятий реальний час роботи засобу обліку, у зв’язку з чим було виконано зайве нарахування оплати за надану послугу мешканцям будинку, та суб’єктом господарювання отримано необґрунтовану виручку.

Виходячи з вищевикладеного, на підприємство накладено адміністративно–господарські санкції  на суму 12795,84 грн. Видано припис в частині усунення порушення державної дисципліни цін шляхом здійснення перерахунків за зверненнями споживачів.