В ході зустрічі начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства звернула увагу на санітарно-гігієнічних вимогам до постачання продуктів харчування, на обсяг та частоту завозу продуктів харчування та продовольчої сировини, на необхідних документах, що повинні бути у постачальника.
Обговорили окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей.
Акцентовано було на тому, що маршрути, графіки та обсяг завозу продуктів харчування і продовольчої сировини у дитячі навчальні заклади відпрацьовуються суб’єктами підприємницької діяльності та погоджуються з засновником (власником), керівником дитячого навчального закладу. А також – водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями).
Місцеві постачальники харчових продуктів зареєстровані в єдиному державному реєстрі та знаходяться на постійному контролі у Високопільському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби.
20.12.2017
На базі Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 18 грудня проведена робоча зустріч з постачальником харчових продуктів до дитячих закладів району
В ході зустрічі начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства звернула увагу на санітарно-гігієнічних вимогам до постачання продуктів харчування, на обсяг та частоту завозу продуктів харчування та продовольчої сировини, на необхідних документах, що повинні бути у постачальника.
Обговорили окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей.
Акцентовано було на тому, що маршрути, графіки та обсяг завозу продуктів харчування і продовольчої сировини у дитячі навчальні заклади відпрацьовуються суб’єктами підприємницької діяльності та погоджуються з засновником (власником), керівником дитячого навчального закладу. А також – водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями).
Місцеві постачальники харчових продуктів зареєстровані в єдиному державному реєстрі та знаходяться на постійному контролі у Високопільському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби.