Моніторингові відвідування продовжуються

Враховуючи зниження температури повітря та стрімке наближення зими, особливо актуальним стає дотримання вимог температурного режиму в дитячих дошкільних закладах та загальноосвітніх школах, адже  низька температура повітря здатна спровокувати порушення життєдіяльності організму. Особливо вразливий до дії такого несприятливого фактору дитячий організм. Тому так важливо  під час перебування дітей в навчальних закладах  забезпечити дотримання гігієнічних вимог температурного режиму, які встановлено    пунктом 1 розділу ІV Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 року № 234 та   частиною 2 пункту 5.5  Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01).

На виконання наказу   Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 21.10.2019 року №4222 «Про збір інформації» проводяться   моніторингові відвідування дитячих навчальних закладів Нижньосірогозького району   із використанням засобу відеофіксації з метою збору інформації для отримання відомостей щодо дотримання температурного режиму у дитячих навчальних закладах під час їх функціонування протягом осінньо-зимового періоду 2019-2020 року.   

Станом на 12.12.2019 року вже проведено 17 моніторингових відвідувань(в тому числі 7 ЗОШ та 10 ДНЗ), за результатами яких в 1 випадку виявлено недотримання  температурного режиму в спальні  ДНЗ, при  цьому температура в груповій відповідала гігієнічним вимогам (+19 ͦ С) . З метою усунення порушення було проінформовано начальника відділу освіти, молоді та спорту Нижньосірогозької райдержадміністрації.

Під час моніторингових відвідувань закладів проводяться бесіди з персоналом щодо профілактики грипу та ГРВІ.

Збір інформації щодо дотримання температурного режиму буде продовжуватись і надалі.