Моніторингові обстеження закладів Новотроїцького району щодо дотримання карантинних обмежень

Відповідно до постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 зі  (змінами) з понеділка, 11 травня, в Україні розпочатоперший етап послаблення карантинних заходів який триватиме до 22 травня.

Фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та представниками Новотроїцького відділення поліції Генічеського відділу поліції ВП ГУНП в Херсонській області проводяться спільні щоденні моніторингові відвідування закладів, роботу яких відповідно до постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 з останніми  змінамидозволено відновити.

Увагу зосереджено саме на закладах, які нещодавно відновили своє функціонування, оскільки в більшості з них встановлюються порушення карантинних обмежень, такі як відсутність захисних окулярів або щитків,  неправильне носіння захисної маски, не проведення щоденної термометрії  працівників  з реєстрацією у листах  тощо. На таких об’єктах фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління проводиться роз’яснювальна робота з персоналом та власниками, та надаються відповідні методичні матеріали, а також складаються довідки.

Згідно з постановами головного державного санітарного лікаря в закладах, які відновили роботу, має бути організовано температурний скринінг усіх працівників перед зміною, заборонено допускати до виконання обов’язків працівників із температурою вище ніж 37,2 оС або з ознаками ГРВІ, прийом клієнтів має відбуватися виключно за попереднім записом із проміжком між клієнтами в 15 хвилин, очікування черги здійснюється поза приміщенням із дотриманням дистанції 1,5 м.

Окрім того, на вході до закладу торгівлі або сфери послуг має бути організовано місця для дезінфекції рук, клієнтів і відвідувачів можна допускати лише в масках або респіраторах, співробітники закладу зобов’язані використовувати медичні маски, захисні рукавички та захисні окуляри або щиток, а також здійснювати дезінфекцію і прибирання після кожного клієнта.

На  попередньо обстежених об’єктах підприємці вживають необхідних  заходів для виконання вимог зазначених в постанові КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 (зі змінами).

Робота по даному напрямку продовжується.