Моніторинг температурного режиму в закладах освіти Іванівського району

З метою створення належних та безпечних умов перебування дітей у дитячих освітніх закладах при проведені заходів державного нагляду та моніторингових відвідуваннях дитячих навчальних закладів Іванівським районним управлінням здійснюється контроль  дотримання визначеного санітарними правилами і нормами температурного режиму в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах.

З жовтня поточного року фахівцями районного управління проведено              23 моніторингових відвідувань навчальних закладів.

Під час заходів проводиться збір інформації щодо дотримання температурного режиму у дитячих навчальних закладах,  наявність засобів вимірювання, відповідність вимогам щодо їх розміщення у приміщеннях залежно від зросту дітей, дотримання режимів провітрювання.

Недотримання норм температури повітря в приміщенні в поєднанні з підвищеною вологістю та швидкістю повітря впливає на посилення процесів тепловіддачі, що призводить до охолодження організму дитини і як наслідок – розвиток захворювань. Гігієнічне нормування мікроклімату приміщень визначено в залежності від віку дитини, функціонального призначення приміщень та кліматичної зони. Умови мікроклімату характеризуються температурою повітря, відносною вологістю приміщень, швидкості руху повітря, інтенсивністю теплового (інфрачервоного) випромінювання та температурою поверхні.

За результатами мониторингу порушень вимог температурного режиму  у закладах не зареєстровано.

Водночас з працівниками закладів проводиться роз’яснювальна робота з питань  профілактики гострих респіраторних інфекцій та грипу.