Моніторинг дотримання протиепідемічних заходів закладами громадського харчування в смт Іванівка

Фахівцями Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області та представниками Іванівського ВП Каховського відділу поліції ГУНП в Херсонській області продовжуються   спільні обстеження закладів  громадського харчування району, в тому числі  кафе з літніми терасами.

При відвідувані закладів звертається увага на дотримання заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України, а саме:

– відстань не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом(без урахування дітей);

– наявність на вході  організованого місця для дезінфекції рук;

– дотримання  відвідувачами закладів маскового режиму;

– проведення вологого прибирання з використанням миючих і дезінфекційних засобів.

– наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та застосування  працівниками закладів громадського харчування під час роботи, в тому числі ті, які видають замовлення та здійснюють розрахунок, медичних масок, респіраторів та одноразових рукавичок.

Працівникам закладів постійно доводиться до відома інформація  щодо особливостей роботи закладів  в умовах карантину, надаються відповідні інформаційні матеріали  з профілактики коронавірусної хвороби та додатково з профілактики ботулізму.

Найчастіші порушення, які виявляються в ході відповідних моніторингів це  недотримання правил застосування деззасобів, в т.ч. антисептиків, а також відсутність засобів захисту очей.