Фініки — дивовижний плід, якому в багатьох країнах приписують властивості зміцнювати здоров’я і продовжувати життя.
Це дуже корисний продукт, і багато дієтологів рекомендують вживати його замість солодкого. Крім того, фініки зі стародавніх часів були відомі своїми цілющими властивостями. Вони містять 23 види різних амінокислот, які відсутні в більшості інших фруктів.
Фініки багаті і незамінною амінокислотою триптофаном, яка також необхідна для оптимального функціонування мозку і збереження нормального психічного стану, особливо в літньому віці. Триптофан перешкоджає старінню: достатня кількість його в їжі дозволяє призупинити процеси старіння клітин. Крім того, завдяки триптофану фініки мають м’яку заспокійливу і снодійну дію.
Вчені вважають, що 10 фініків на день достатньо для забезпечення добової потреби людини в магнії, міді, сірки, половини потреби в залізі, чверті потреби в кальції. Так що, навіть харчуючись тільки фініками і водою, можна прожити кілька років.
Вживання фініків рекомендується в наступних випадках:
-при розумовому навантаженні;
-при фізичній перевтомі і виснаженні;
-при захворюваннях дихальних шляхів;
-при серцево-судинних захворюваннях;
-при недокрів’ї, анемії;
-для запобігання розвитку виразки і раку шлунку, кишечника, підшлункової залози;
-при імпотенції;
-при розладах нервової системи;
-для успішної пологової діяльності;
-при морській хворобі і закачуванні;
-для запобігання викиднів;
-для зміцнення стінки капілярів;
-для поліпшення травлення, усунення шлунково-кишкових розладів;
-для поліпшення зору, зменшення втоми очей;
-для посилення кровообігу, зниження підвищеного кров’яного тиску;
-для зниження побічних ефектів від прийняття антибіотиків;
-для перешкоджання старіння, фініки продовжують життя;
-для збагачення материнського молока вітамінами;
-для лікування ясен;
-для зміцнення імунної системи;
-для перешкоджання утворенню канцерогенів;
-для зменшення ймовірності утворення тромбів;
-для регуляції вмісту цукру в крові;
-для запобігання артриту;
-для придушення больових відчуттів (фініки містять речовини, близькі за своєю структурою до аспірину).
Користь фініків при лікуванні цілої низки захворювань безперечна. Протягом року фініки завжди можна знайти в більшості магазинів за відносно низькою ціною. Свіжі фініки можна додавати у фруктові салати, домашнє печиво, здобні булочки, торти і пироги. До того ж, лікування натуральним продуктом завжди має позитивний ефект, бо це і корисніше, і смачніше.
25.03.2019
Лікувальні властивості фініків
Фініки — дивовижний плід, якому в багатьох країнах приписують властивості зміцнювати здоров’я і продовжувати життя.
Це дуже корисний продукт, і багато дієтологів рекомендують вживати його замість солодкого. Крім того, фініки зі стародавніх часів були відомі своїми цілющими властивостями. Вони містять 23 види різних амінокислот, які відсутні в більшості інших фруктів.
Фініки багаті і незамінною амінокислотою триптофаном, яка також необхідна для оптимального функціонування мозку і збереження нормального психічного стану, особливо в літньому віці. Триптофан перешкоджає старінню: достатня кількість його в їжі дозволяє призупинити процеси старіння клітин. Крім того, завдяки триптофану фініки мають м’яку заспокійливу і снодійну дію.
Вчені вважають, що 10 фініків на день достатньо для забезпечення добової потреби людини в магнії, міді, сірки, половини потреби в залізі, чверті потреби в кальції. Так що, навіть харчуючись тільки фініками і водою, можна прожити кілька років.
Вживання фініків рекомендується в наступних випадках:
-при розумовому навантаженні;
-при фізичній перевтомі і виснаженні;
-при захворюваннях дихальних шляхів;
-при серцево-судинних захворюваннях;
-при недокрів’ї, анемії;
-для запобігання розвитку виразки і раку шлунку, кишечника, підшлункової залози;
-при імпотенції;
-при розладах нервової системи;
-для успішної пологової діяльності;
-при морській хворобі і закачуванні;
-для запобігання викиднів;
-для зміцнення стінки капілярів;
-для поліпшення травлення, усунення шлунково-кишкових розладів;
-для поліпшення зору, зменшення втоми очей;
-для посилення кровообігу, зниження підвищеного кров’яного тиску;
-для зниження побічних ефектів від прийняття антибіотиків;
-для перешкоджання старіння, фініки продовжують життя;
-для збагачення материнського молока вітамінами;
-для лікування ясен;
-для зміцнення імунної системи;
-для перешкоджання утворенню канцерогенів;
-для зменшення ймовірності утворення тромбів;
-для регуляції вмісту цукру в крові;
-для запобігання артриту;
-для придушення больових відчуттів (фініки містять речовини, близькі за своєю структурою до аспірину).
Користь фініків при лікуванні цілої низки захворювань безперечна. Протягом року фініки завжди можна знайти в більшості магазинів за відносно низькою ціною. Свіжі фініки можна додавати у фруктові салати, домашнє печиво, здобні булочки, торти і пироги. До того ж, лікування натуральним продуктом завжди має позитивний ефект, бо це і корисніше, і смачніше.