Ліберія відкрила ринок для українських виробників м’яса птиці

Українські виробники м’яса птиці та продуктів з нього отримали можливість експортувати продукцію до Республіки Ліберія. Відповідний сертифікат погодили компетентні органи двох країн.

«Довгий час країни Африки залишалися поза фокусом зовнішньої політики України, і абсолютно дарма. Це великі нові можливості, зокрема для українських експортерів. Ми вже відкриваємо ці можливості реальними діями. МЗС у співпраці з Держпродспоживслужбою відкрили ринок Ліберії для українських виробників м’яса птиці та продуктів з нього. Важливо, що йдеться, зокрема про збільшення експорту харчової продукції із доданою вартістю», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Кожен новий ринок – це нові можливості та перспективи для українських виробників. Ліберія, як і інші країни Африки, є дуже цікавою для українського бізнесу», – розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Ознайомитися з формою сертифікату можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України».

Довідково: Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.