Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31.10.2018 року № 896 «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» періодичність здійснення планових заходів державного контролю у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, та у сфері ветеринарної медицини визначається на підставі ризик-орієнтованого підходу. На основі нарахованої суми балів кожна потужність (об’єкт) відповідно до шкали балів відноситься до певного ступеню ризику. Налічується 5 ступенів ризику: дуже високий, високий, середній, низький і незначний.
Планові заходи державного контролю здійснюються з періодичністю:
-з дуже високим ступенем ризику – інспектування проводиться не більше чотирьох разів на рік, аудит – не більше одного разу на рік;
-з високим ступенем ризику – інспектування здійснюється не більше трьох разів на рік, аудит – не більше одного разу на рік;
-із середнім ступенем ризику – інспектування – не більше двох разів на рік, аудит – не більше одного разу на рік;
-з низьким ступенем ризику – інспектування – не більше одного разу на рік, аудит – не більше одного разу на два роки;
-з незначним ступенем ризику – інспектування – не більше одного разу на два роки, аудит не проводиться.
Кількість балів, ступінь ризику від провадження господарської діяльності та періодичність здійснення планових заходів державного контролю визначаються в актах категоризації потужності у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів або у сфері ветеринарної медицини, які складаються державними інспекторами територіальних органів Держпродспоживслужби щодо кожної потужності.
Кратність інспектування потужностей операторів ринку харчових продуктів протягом року
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31.10.2018 року № 896 «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» періодичність здійснення планових заходів державного контролю у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, та у сфері ветеринарної медицини визначається на підставі ризик-орієнтованого підходу. На основі нарахованої суми балів кожна потужність (об’єкт) відповідно до шкали балів відноситься до певного ступеню ризику. Налічується 5 ступенів ризику: дуже високий, високий, середній, низький і незначний.
Планові заходи державного контролю здійснюються з періодичністю:
-з дуже високим ступенем ризику – інспектування проводиться не більше чотирьох разів на рік, аудит – не більше одного разу на рік;
-з високим ступенем ризику – інспектування здійснюється не більше трьох разів на рік, аудит – не більше одного разу на рік;
-із середнім ступенем ризику – інспектування – не більше двох разів на рік, аудит – не більше одного разу на рік;
-з низьким ступенем ризику – інспектування – не більше одного разу на рік, аудит – не більше одного разу на два роки;
-з незначним ступенем ризику – інспектування – не більше одного разу на два роки, аудит не проводиться.
Кількість балів, ступінь ризику від провадження господарської діяльності та періодичність здійснення планових заходів державного контролю визначаються в актах категоризації потужності у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів або у сфері ветеринарної медицини, які складаються державними інспекторами територіальних органів Держпродспоживслужби щодо кожної потужності.