Ківі – дуже смачний, багатий на поживні речовини фрукт. В ньому міститься значна кількість вітамінів, вуглеводів, білків, мікроелементи, клітковина. За багатьма показниками ківі – рекордсмен серед інших ягід і фруктів та є одним з найбільш ефективних природних розріджувачів крові, що істотно знижує утворення згустків, тригліцеридів і сприяє кровообігу. Дослідження, проведене Департаментом харчування в Університеті Осло, Норвегія, довело, що ківі може бути корисним при серцево-судинних захворюваннях. Дослідники виявили, що «споживання двох або трьох ківі на день протягом 28 днів зменшило реакцію агрегації тромбоцитів на колаген і АДФ на 18% у порівнянні з попередніми даними».
Ківі містить потужну дозу вітаміну С (майже вдвічі більше, ніж свіжі апельсини), який діє як сильний антиоксидант і зміцнює імунну систему, та фолієву кислоту, яка виробляє червоні і білі кров’яні клітини і антитіла, які захищають організм від інфекцій.
Встановлено, що активовані ферменти, що містяться в ківі, покращують метаболізм і допомагають нейротрансмітерам збільшувати енергію. У ході проведеного науковцями дослідження, в якому взяли участь 35 чоловіків віком від 18 до 35 років, ті, хто споживав два ківі на день, мали на 31% більше енергії.
Як і більшість фруктів та овочів, ківі містить велику кількість клітковини, фермент актинідин, який покращує травлення. Крім того, встановлено, ківі відмінно бореться з хронічними закрепами.
Припускають, що ківі сприяє здоровому сну. За даними дослідження медичного університету Тайбея, люди, які з’їдали два ківі за годину до сну протягом чотирьох тижнів, значно збільшили загальний час сну і його ефективність.
Якщо у вас виникають проблеми зі сном через астму, ківі може допомогти і у цій ситуації. Вчені з Сеульського національного університету в Південній Кореї виявили, що потужний фермент ківі, актинідин, знижує астматичні симптоми, зменшуючи лейкоцити (які містяться в надлишку у пацієнтів з астмою та алергією).
22.01.2019
Користь від споживання ківі
Ківі – дуже смачний, багатий на поживні речовини фрукт. В ньому міститься значна кількість вітамінів, вуглеводів, білків, мікроелементи, клітковина. За багатьма показниками ківі – рекордсмен серед інших ягід і фруктів та є одним з найбільш ефективних природних розріджувачів крові, що істотно знижує утворення згустків, тригліцеридів і сприяє кровообігу. Дослідження, проведене Департаментом харчування в Університеті Осло, Норвегія, довело, що ківі може бути корисним при серцево-судинних захворюваннях. Дослідники виявили, що «споживання двох або трьох ківі на день протягом 28 днів зменшило реакцію агрегації тромбоцитів на колаген і АДФ на 18% у порівнянні з попередніми даними».
Ківі містить потужну дозу вітаміну С (майже вдвічі більше, ніж свіжі апельсини), який діє як сильний антиоксидант і зміцнює імунну систему, та фолієву кислоту, яка виробляє червоні і білі кров’яні клітини і антитіла, які захищають організм від інфекцій.
Встановлено, що активовані ферменти, що містяться в ківі, покращують метаболізм і допомагають нейротрансмітерам збільшувати енергію. У ході проведеного науковцями дослідження, в якому взяли участь 35 чоловіків віком від 18 до 35 років, ті, хто споживав два ківі на день, мали на 31% більше енергії.
Як і більшість фруктів та овочів, ківі містить велику кількість клітковини, фермент актинідин, який покращує травлення. Крім того, встановлено, ківі відмінно бореться з хронічними закрепами.
Припускають, що ківі сприяє здоровому сну. За даними дослідження медичного університету Тайбея, люди, які з’їдали два ківі за годину до сну протягом чотирьох тижнів, значно збільшили загальний час сну і його ефективність.
Якщо у вас виникають проблеми зі сном через астму, ківі може допомогти і у цій ситуації. Вчені з Сеульського національного університету в Південній Кореї виявили, що потужний фермент ківі, актинідин, знижує астматичні симптоми, зменшуючи лейкоцити (які містяться в надлишку у пацієнтів з астмою та алергією).