Контроль за організацією харчування дітей в навчальних закладах Олешківського району

Дітей необхідно забезпечувати різноманітним, раціональним харчуванням протягом доби та всього навчального тижня. Раціональне харчування будується на трьох основних принципах: забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму; задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і її співвідношенні спожитим харчовим продуктам; дотримання оптимального режиму харчування.

Згідно з цими принципами харчування повинно бути збалансованим за складом основних поживних речовин та енергії, а також за вмістом вітамінів і мінеральних речовин, відповідно до норм харчування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591.

В загальноосвітніх навчальних закладах Олешківського району охоплено одноразовим харчуванням 5080 дітей (66,4 %), в тому числі: 1-4 класів – 2915 дітей, 5-11 класів – 934 дитини. Крім того, забезпечено безкоштовним харчуванням 528 дітей окремих пільгових категорій. Діти, що перебувають у закладах дошкільної освіти отримують трьохразове гаряче харчування.

З метою вивчення фактичного стану харчування дітей в організованих колективах фахівцями Олешківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проаналізовано виконання норм харчування у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах району за вересень-жовтень 2018 року.         

За результатами проведеного аналізу керівникам органів місцевого самоврядування, начальнику управління освіти Олешківської РДА надані пропозиції щодо здійснення заходів по покращенню організації харчування у навчально-виховних закладах району, збільшення обсягів фінансування при формуванні бюджету на 2019 рік для забезпечення якісного, раціонального, безпечного харчування дітей.