Контроль за обігом об’єктів санітарних заходів у Скадовському районі

На виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 05.04.2019 року № 1017 «Про контроль за обігом об’єктів санітарних заходів» фахівці Скадовського районного управління проводять роботу у напрямку недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації із захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, що пов’язані із реалізацією продуктів харчування, зокрема шаурми, хот-догів, інших продуктів швидкого вуличного приготування, через заклади громадського харчування з порушенням законодавства про харчові продукти.

18.04.2019 року проведено збір інформації щодо дотримання умов приготування чебуреків в одному із закладів громадського харчування. У ході заходу приділено увагу забезпеченню супровідними документами сировини, яка використовується для виготовлення даної продукції, умовам її зберігання, проходженню медогляду працівниками вказаного закладу, наявності куточка споживача.

За результатами роботи суб’єкту господарювання роз’яснено вимоги чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів при їх виробництві та обігу.

Робота з даного напрямку триває.