Контроль за дотриманням законодавства про рекламу

Відповідно до статті 26 Закону України «Про рекламу» від 03 липня 1996 р. № 270/96, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно здійснюється контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері зовнішньої, друкованої реклами, реклами на радіо та телебаченні.

З метою недопущення та попередження порушень у сфері зовнішньої реклами, працівниками Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено обстеження ТРЦ «Фабрика» за адресою: м. Херсон, вул. Залаєгерсег, 18 та ТЦ «Адмірал» за адресою: м. Херсон, пр-т Ушакова, 35/А на предмет відповідності до вимог ст.8 Закону України «Про рекламу», а саме: реклама про знижку цін на продукцію, про розпродаж повинна містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію/ розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару.

В рамках проведення даного заходу фахівцями Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було обстежено 58 магазинів на ТРЦ «Фабрика» та 20 магазинів в ТЦ «Адмірал», виявлено понад 30 рекламних носіїв, які мають ознаки порушень.

Суб’єктам господарювання, які провадять свою господарську діяльність в вищезазначених торгових центрах, надані Пам’ятки про вимоги Закону України «Про рекламу», а також роз’яснення, що повторне обстеження та контроль за дотриманням вимог законодавства про рекламу саме на ТРЦ «Фабрика» та ТЦ «Адмірал» у м. Херсон заплановано з 29 серпня 2019 року.