З 13 травня на території України вже всі області повернули статус «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Слід зазначити, що завдяки спільним зусиллям органів місцевої влади, місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, органів Національної поліції на Херсонщині цей статус тривав починаючи з дати його введення – 24 лютого поточного року, лише на кілька днів перервавшись у березні статусом «помаранчевого» рівня епіднебезпеки.
Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно, а також у складі ковід-патрулів з представниками органів місцевої влади, місцевого самоврядування та органів Національної поліції щоденно проводяться моніторингові рейди щодо дотримання суб’єктами господарювання санітарного законодавства та карантинних вимог. В першу чергу оглядалися об’єкти з потенційно великим скупченням людей – магазини з реалізації харчової та нехарчової продукції, заклади громадського харчування, ринки, ТРЦ, а також заклади освіти.
Так, у травні поточного року обстежено 1191 об’єкт, з них на 344 виявлені порушення карантинних вимог. Найчастішими порушеннями фіксувалися відсутність централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, недотримання соціальної дистанції та відсутність маркування для очікування в черзі тощо. На кожному об’єкті проводилась роз’яснювальна робота, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо усунення виявлених невідповідностей. За грубі порушення вимог санітарного законодавства складено 139 протоколів.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області закликає всіх суб’єктів господарювання та громадян напередодні оздоровчого сезону особливо ретельно дотримуватись чинних карантинних вимог, викладених у постановах Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 та Головного державного санітарного лікаря України. Наразі карантин в країні триває до 30 червня 2021 року.
14.05.2021
Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів
З 13 травня на території України вже всі області повернули статус «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Слід зазначити, що завдяки спільним зусиллям органів місцевої влади, місцевого самоврядування, Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, органів Національної поліції на Херсонщині цей статус тривав починаючи з дати його введення – 24 лютого поточного року, лише на кілька днів перервавшись у березні статусом «помаранчевого» рівня епіднебезпеки.
Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно, а також у складі ковід-патрулів з представниками органів місцевої влади, місцевого самоврядування та органів Національної поліції щоденно проводяться моніторингові рейди щодо дотримання суб’єктами господарювання санітарного законодавства та карантинних вимог. В першу чергу оглядалися об’єкти з потенційно великим скупченням людей – магазини з реалізації харчової та нехарчової продукції, заклади громадського харчування, ринки, ТРЦ, а також заклади освіти.
Так, у травні поточного року обстежено 1191 об’єкт, з них на 344 виявлені порушення карантинних вимог. Найчастішими порушеннями фіксувалися відсутність централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, недотримання соціальної дистанції та відсутність маркування для очікування в черзі тощо. На кожному об’єкті проводилась роз’яснювальна робота, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо усунення виявлених невідповідностей. За грубі порушення вимог санітарного законодавства складено 139 протоколів.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області закликає всіх суб’єктів господарювання та громадян напередодні оздоровчого сезону особливо ретельно дотримуватись чинних карантинних вимог, викладених у постановах Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 та Головного державного санітарного лікаря України. Наразі карантин в країні триває до 30 червня 2021 року.