Начальник Нововоронцовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області у складі робочої групи взяв участь у комісійних перевірках щодо дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень.
Обстежено дев’ять закладів торгівлі харчовими продуктами.
Під час перевірок основними порушеннями, які були виявлені, щодо недотримання виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та заходів протиепідемічного режиму є:
- не забезпечено в повній мірі умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни: наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів;
- навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановлення відповідного контролю за дотриманням правил, проведення попередження працівників про правила використання маски не підтверджені документально;
- не забезпечене вологе прибирання приміщень не менше 3-х разів за зміну з використанням миючих (протягом робочого дня) та дезінфікуючих (в кінці зміни) засобів, з відміткою у чек-листах по прибирання;
- недотримання кратності проведення дезінфекційної обробки поверхонь, місць контакту рук відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, поверхні столів, раковин, інформаційних стойок, стрічкові транспортери, ваги, кнопки терміналів, ручки візків, корзин, тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції;
- не забезпечення збору використаних персоналом/відвідувачами засобів індивідуального захисту та використаного одноразових хустинок, знезараження (дезінфекції) зібраних матеріалів перед знешкодженням протягом або в кінці зміни та/або по завершенні зміни;
- відсутнє забезпечення можливості використання спиртовмісних антисептиків для відвідувачів, достатньою кількістю одноразових серветок на столах обслуговування та умовами для збору відпрацьованих серветок.
Під час комплексних перевірок проводилася роз’яснювальна робота щодо організації проведення дезінфекції приміщень та обладнання, правил використання засобів індивідуального захисту, антисептиків, необхідності проведення щоденної термометрії та інших питань. Наголошено, що при невиконанні карантинних заходів питання щодо функціонування закладів буде розглядатися на засіданні ТЕБ та НС.
За результатами обстежень направлено інформацію до Нововоронцовської районної адміністрації та Нововоронцовського відділення Бериславського відділення ГУ НП в Херсонській області. Робота в даному напрямку щодо дотримання карантинних та протиепідемічних заходів тривають.
23.04.2020
Комплексні перевірки в Нововоронцовському районі тривають
Начальник Нововоронцовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області у складі робочої групи взяв участь у комісійних перевірках щодо дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень.
Обстежено дев’ять закладів торгівлі харчовими продуктами.
Під час перевірок основними порушеннями, які були виявлені, щодо недотримання виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та заходів протиепідемічного режиму є:
Під час комплексних перевірок проводилася роз’яснювальна робота щодо організації проведення дезінфекції приміщень та обладнання, правил використання засобів індивідуального захисту, антисептиків, необхідності проведення щоденної термометрії та інших питань. Наголошено, що при невиконанні карантинних заходів питання щодо функціонування закладів буде розглядатися на засіданні ТЕБ та НС.
За результатами обстежень направлено інформацію до Нововоронцовської районної адміністрації та Нововоронцовського відділення Бериславського відділення ГУ НП в Херсонській області. Робота в даному напрямку щодо дотримання карантинних та протиепідемічних заходів тривають.