Кабачки та дині: на херсонські ринки не допустили 14 т нітратних овочів

У державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, які входять до складу Херсонської регіональної державної лабораторії, з 1 по7 серпня 2020 року проведено 923 дослідження рослинної продукції, серед яких 200 – баштанних культур. Під час яких було виявлено 17 випадків перевищення гранично допустимої кількості (ГДК) вмісту нітратів.
Види продукції, в якій виявлено перевищення ГДК:
буряк – 2 випадки;
кабачки – 5 випадків;
капуста – 1 випадок;
перець – 1 випадок;
дині – 8 випадків.
У всіх випадках вміст нітратів перевищує гранично допустиму концентрацію не більше, ніж у 2 рази. Овочі та бахчові не допущені до реалізації. Усього 14,4 тон.