Фахівцями Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області активно ведеться робота з інформування населення щодо захворювання на ботулізм.
Улюблений сезон цієї небезпечної хвороби літо-осінь, коли господині активно займаються консервацією продуктів. Саме консерви – овочеві, фруктові, грибні, м’ясні, рибні і стають причиною захворювання. А також споживання копченостей, в’яленої та сушеної риби, особливо приготовлених у домашніх умовах з порушенням гігієни, та продукція, упакована під вакуумом.

Ботулізм – це важка токсикоінфекційна хвороба, яка виникає при отруєнні людини токсинами бактерій ботулізму та характеризується ураженням центральної і вегетативної нервової систем. Збудник захворювання – Clostridium botulinum.
Збудник хвороби міститься в грунті, озерах, морях, мулі, у вмісті кишечника тварин, птахів, молюсків і риб. Відтак, людина може заразитися ботулізмом при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження без достатньої термічної обробки. Найчастіше збудник виявляється в консервах, а також продуктах тривалого зберігання: шинці, ковбасах, в’яленій і солоній рибі. При цьому запах, смак і зовнішній вигляд продуктів не змінюється.
Фахівцями управління при планових заходах проводиться роз’яснювальна робота з населенням та підприємцями про симптоми захворювання, які проявляються впродовж 12-36 годин після споживання продукту, дотримання рекомендацій з метою попередження харчових отруєнь та простих порад, як уберегти себе та своїх рідних від небезпеки.
Розіслано листівки на всі сільські та селищну ради. Розклеєно на стендах та вручено листівки населенню «Іванівське районне управління попереджає, як вберегтися від ботулізму». Робота по даному напрямку триває.
21.07.2020
Інформування населення щодо захворювання на ботулізм в Іванівському районі
Фахівцями Іванівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області активно ведеться робота з інформування населення щодо захворювання на ботулізм.
Улюблений сезон цієї небезпечної хвороби літо-осінь, коли господині активно займаються консервацією продуктів. Саме консерви – овочеві, фруктові, грибні, м’ясні, рибні і стають причиною захворювання. А також споживання копченостей, в’яленої та сушеної риби, особливо приготовлених у домашніх умовах з порушенням гігієни, та продукція, упакована під вакуумом.
Ботулізм – це важка токсикоінфекційна хвороба, яка виникає при отруєнні людини токсинами бактерій ботулізму та характеризується ураженням центральної і вегетативної нервової систем. Збудник захворювання – Clostridium botulinum.
Збудник хвороби міститься в грунті, озерах, морях, мулі, у вмісті кишечника тварин, птахів, молюсків і риб. Відтак, людина може заразитися ботулізмом при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження без достатньої термічної обробки. Найчастіше збудник виявляється в консервах, а також продуктах тривалого зберігання: шинці, ковбасах, в’яленій і солоній рибі. При цьому запах, смак і зовнішній вигляд продуктів не змінюється.
Фахівцями управління при планових заходах проводиться роз’яснювальна робота з населенням та підприємцями про симптоми захворювання, які проявляються впродовж 12-36 годин після споживання продукту, дотримання рекомендацій з метою попередження харчових отруєнь та простих порад, як уберегти себе та своїх рідних від небезпеки.
Розіслано листівки на всі сільські та селищну ради. Розклеєно на стендах та вручено листівки населенню «Іванівське районне управління попереджає, як вберегтися від ботулізму». Робота по даному напрямку триває.