Імпорт рибної продукції з КНР: досягнуто домовленість щодо організації безперебійної торгівлі протягом перехідного періоду

Учора, 12 січня, відбулась зустріч між Держпродспоживслужбою та представниками Асоціації «Українських імпортерів риби та морепродуктів».

У заході взяли участь Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та заступниця Голови Ольга Шевченко.

Під час зустрічі обговорювались результати плідної роботи Держпродспоживслужби з моменту останньої зустрічі між Службою та Асоціацією.

Зокрема, обговорювалися перемовини, які на сьогоднішній день тривають з Китаєм, Чилі та Великою Британією щодо імпорту риби з цих країн відповідно до нових форм сертифікатів згідно чинного українського законодавства.

Зазначалось, що протягом останнього місяця відбувались перемовини з компетентними органами Китаю щодо врегулювання питання імпорту рибної продукції з КНР.

За результатами перемовин домовлено встановити перехідний період для забезпечення безперебійної торгівлі, що дозволить врегулювати питання з імпортом риби з Китаю та погодженням відповідної форми сертифіката на імпорт відповідно до чинного законодавства України, що надасть можливість напрацювати рішення по збільшенню торгівлі з Китаєм.

Робота з компетентними органами інших країн продовжується.