Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області тримає на контролі санітарно-епідеміологічну ситуацію в смт Нова Маячка

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжує контролювати санітарно-епідеміологічну ситуацію у смт Нова Маячка Олешківського району, де внаслідок рясних дощів сталося підтоплення частини житлової забудови.

13 червня поточного року відбувся черговий виїзд фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області до зазначеного населеного пункту з оглядом місцевості та відбором проб питної води з водопроводу для лабораторних досліджень.

Проведена зустріч із головою Новомаячківської селищної ради та обговорено питання посилення проведення санітарно-просвітницької роботи серед жителів селища та забезпечення доступу до питної води з водопроводу непідключених будинків. Разом з керівником комунального підприємства проведено відбір проб води з найбільш віддалених та тупикових гілок селищного водопроводу для подальших досліджень за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками

Дії Держпродспоживслужби узгоджувалися з головою регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій В.І.Чабаном.

Жителям смт Нова Маячка вкотре нагадуємо: не вживайте воду в якості питної з індивідуальних джерел (колодязі, помпи), вживайте лише воду з водопроводу після кип’ятіння або бутильовану! Дотримуйтеся правил особистої гігієни, ретельно мийте овочі та фрукти перед вживанням! У разі погіршення стану здоров’я – негайно звертайтеся до лікувального закладу!