Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області підбило підсумки роботи за 9 місяців поточного року

30 жовтня 2019 року відбулася колегія Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за підсумками роботи за 9 місяців поточного року. Участь в її роботі взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь, керівники державних районних та міських лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби, Херсонської регіональної державної лабораторії ім. проф. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівник Херсонської філії Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин . А також член колегії – директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадімінстрації Олександр Паливода.

Відкрив нараду начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко. Він зосередив увагу присутніх на пріоритетах діяльності Служби на сучасному етапі, серед яких – підвищення якості рівня життя громадян. “Не людина для держави, а держава людини. І ми, як державні службовці, провідники державної політки маємо це усвідомлювати: Людина понад усе”. Також Сергій Шевченко наголосив на ролі та значенні фахового і сумлінного виконання співробітниками покладених повноважень.

Під час колегії були розглянуті результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області протягом 9 місяців поточного року за низкою напрямків. Зокрема, у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, проаналізовані проблемні питання в реалізації державної політики в сферах, карантину, захисту рослин, насінництва та розсадництва.

А також виконання плану заходів державного контролю (нагляду) у галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та шляхи удосконалення роботи в частині виявлення та вилучення з обігу небезпечних та фальсифікованих харчових продуктів. Про результати роботи у сфері захисту споживачів, ринкового нагляду, державного контролю за регульованими цінами, а також здійснених заходах і їх результативності доповіли профільні керівники.

Також, присутні обговорили зміни, які відбулися в процесі впровадження Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та проведення ідентифікації та реєстрації тварин.

Значної уваги члени колегії приділили питанню безпечності та якості харчування в дитячих загальноосвітніх та дошкільних закладах, осучасненню рецептур страв дітей, можливості впровадження в дитяче харчування локального, тобто місцевого продукту. Цю пропозицію висловив директор Департаменту агропромрозвитку облдержадміністрації Олександр Паливода.

Окрім того, присутні заслухали інформацію щодо оновлення матеріально-технічної бази Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та його територіальних органів. Було наголошено на тому, що це стратегічний курс, взятий керівництвом Головного управління на покращення умов праці, що, безумовно, вплине на якісний рівень виконання функцій і обов’язків кожного співробітника.

Підсумовуючи роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко ще раз наголосив на клієнтоорієнтовному підході в діяльності Служби. І в цьому контексті та робота, яка вже проводиться Головним управлінням – а це виїзні прийоми громадян керівним складом та головними спеціалістами в усіх районах області, функціонування створених консультаційних центрів – має удосконалюватися і поглиблюватися.

 

Заслухавши всі питання порядку денного, колегія прийняла рішення роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області визнати задовільною.

Також були окреслені основні завдання на IV квартал поточного року.