14 лютого відбулася підсумкова колегія за результатами роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у 2018 році.


Участь у роботі колегії взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, директор Державної установи “Херсонська обласна фітосанітарна лабораторія” В.Руденко, керівник Херсонської філії ДП “Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин” В.Назаренко, директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації О.Паливода, доцент кафедри генетики та розведення сільгосптварин ХДАУ, депутат обласної ради В. Лісний.

Розпочинаючи роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко зазначив, що минулий рік хоча був і непростим, проте надзвичайно насиченим і плідним для всієї Служби, зокрема в частині законодавчих новацій. Набули чинності Закон України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”, низка інших нормативно-правових актів, віднедавна увійшов в дію Закон “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, які ґрунтуються на принципах ризик-орієнтовного підходу по різних напрямках державного контролю в межах повноважень Служби.

“І, найголовніше, 2018 рік показав результативність і позитивні зрушення в роботі Держпродспоживслужби, про що наголошував під час підсумкової колегії у Києві Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа. Результативність в роботі показали і наші фахівці Головного управління Держпрожспоживслужби в Херсонській області та його територіальних органів і структур. Але тішитися здобутками ще не час. У нас є багато проблемних питань, над якими треба працювати у подальшому”, – наголосив Сергій Шевченко і закликав присутніх до відвертої розмови і конструктивної роботи.

Про здійснення державного нагляду (контролю) у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини у 2018 році, а також реалізацію основних завдань і покращення роботи у 2019 році доповів начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярській. Він детально проаналізував роботу Управління протягом минулого року, зазначивши, що в цілому торік на Херсонщині була забезпечена контрольована епізоотична ситуація, не допущено масових спалахів токсикоінфекцій. Завдячуючи цьому, і нині в області вона контрольована як в епізоотичному плані, так і щодо забезпечення контролю за обігом харчових продуктів.

У повному обсязі виконано План протиепізоотичних заходів з профілактики основних хвороб тварин по Херсонській області за 2018 рік. Зокрема, з профілактики заразних хвороб тварин проведено 724,475 тисяч діагностичних досліджень по 133 хворобах тварин та птиці, з них 699,407 тисяч діагностичних досліджень за рахунок державного бюджету. Протягом 2018 року на території Херсонської області зареєстровано 13 спалахів африканської чуми свиней (АЧС), серед яких 2 випадки у сільгосппідприємствах і 1 у дикій фауні. Основною причиною поширення АЧС було нехтування власниками господарств, де утримувалися свині “Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней”. Спеціалістами державних лікарень ветеринарної медицини Херсонської області, які входять до сфери управління Держпродспоживслужби постійно здійснюється контроль за клінічним станом свиней в господарствах усіх форм власності. Протягом 2018 року в області проведено 192176 обстежень, в яких здійснено 570655 клінічних оглядів свиней, проти класичної чуми свиней щеплено 161,007 тис. голів в господарствах усіх форм власності. Проведена масштабна роз’яснювальна робота серед населення щодо профілактики АЧС із залученням засобів масової інформації, поширенням листівок тощо. Також під час доповіді було наголошено на проблемних питаннях, які виникли минулого року у ході організації заходів з ліквідації та профілактики АЧС, серед яких – недостатня оперативність в організації заходів в епізоотичному осередку по локалізації збудника захворювання та ін.

У напрямку державного нагляду щодо безпечності харчових продуктів здійснювалися планові/позапланові заходи контролю за обігом харчових продуктів, зокрема, на контролі Головного управління Держпродспоживслужби питання щодо недопущення реалізації фальсифікованої та/або небезпечної продукції. Протягом 2018 року державними ветеринарними інспекторами проведено (планових/позапланових) 2025 обстежень об’єктів по реалізації масла солодковершкового. Вилучено з обігу 1099,38 кг фальсифікованої молочної продукції. В рамках підписаного Меморандуму з ГУ Національної поліції в Херсонській області було проведено 822 спільних рейди з обстеження місць несанкціонованої торгівлі, до адміністративної відповідальності працівниками Національної поліції притягнуто 567 осіб. Під час проведення перевірок агропродовольчих ринків виявлені такі порушення, як реалізація молока у пластиковій тарі; відсутність документів на реалізацію риби; реалізація харчових продуктів без холодильного обладнання тощо та вжиті відповідні заходи до їх усунення. Підсумовуючи детальний аналіз роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, доповідач окреслив шляхи покращення діяльності Управління по всіх напрямках у 2019 році.

З аналізом роботи з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи протягом 2018 року виступив в.о.директора Херсонської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Дериведмідь. Так, у 2018 році проведено лабораторних досліджень вдвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. Також він детально зупинився на позитивних зрушеннях щодо покращення матеріально-технічної бази та умов роботи працівників, проаналізував результати роботи міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби і наголосив на основних завданнях першого кварталу 2019 року.

Аналізуючи роботу у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у 2018 році, начальник Управління Тарас Година-Арюпін зазначив, що основна робота була зосереджена на організації заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в області, на виконання яких, працівниками служби проводились комісійні обстеження, моніторингові відвідування об’єктів, а саме: дитячих навчальних закладів з метою недопущення виникнення спалахів гострих кишкових захворювань, закладів оздоровлення та відпочинку, об’єктів рекреаційних населених пунктів під час оздоровчого сезону в області, дитячих навчальних закладів щодо дотримання температурного режиму у приміщеннях. Також, фахівцями Управління здійснювався контроль за санітарно-технічним станом об’єктів питного водопостачання і водовідведення області, санітарного очищення населених пунктів тощо. Під час здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у 2018 році спеціалістами Держпродспоживслужби взято участь у 2023 комісійних обстеженнях. Було вжито низку заходів щодо покращення харчування дітей у закладах, які дали позитивний результат.

Також працівники служби взяли участь в 1012 комплексних комісійних обстеженнях та у здійсненні планових/позапланових заходів державного нагляду (контролю) дотримання вимог санітарного законодавства з питань готовності закладів оздоровлення та відпочинку дітей, як до початку оздоровчої кампанії, так і під час її проведення. Всього в області працювали 444 заклади оздоровлення та відпочинку, в тому числі: 36 позаміських оздоровчих закладів, 408 пришкільних таборів. За підсумками оздоровчої кампанії керівникам закладів внесені пропозиції щодо створення безпечних для здоров’я і життя умов перебування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку та здійснення заходів за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Одне з важливих та ключових питань 2018 року – забезпечення населення питною водою гарантованої якості. У цьому напрямку було проведено значну роботу стосовно вивчення стану питного водопостачання в населених пунктах Херсонської області і визначено проблемні питання, що стосуються забезпечення населення області доброякісною питною водою, які доведені до керівників районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Також, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проаналізував роботу зі зверненнями громадян, яких протягом 2018 року надійшло 236. Основні питання, які порушувалися у зверненнях: забруднення атмосферного повітря, якість питної води, що надається споживачу, вплив на здоров’я людини фізичних факторів, порушення суб’єктами господарювання санітарних норм і правил при поводженні з відходами, утриманні приміщень тощо та вжитих заходах реагування. На завершення виступу, доповідач окреслив завдання на 1 квартал 2019 року.

Про діяльність Управління фітосанітарної безпеки протягом звітного періоду доповіла в.о. начальника Управління Катерина Чупріна. Зокрема вона зосередила увагу присутніх на проведених процедурах офіційного встановлення статусу “вільних зон”(виробництва або виробничої ділянки, місця зберігання вільних від регульованих шкідливих організмів чи одного регульованого шкідливого організму) на виконання фітосанітарних вимог країн партнерів України у міжнародній торгівлі, в тому числі і міжнародних договорів України у сфері карантину та захисту рослин протягом звітного періоду. Таких вільних зон на Херсонщині у 2018 році було встановлено 94. Також проаналізувала результати здійснення контролю державними інспекторами служби під час експорту/імпорту вантажів, виявлених порушеннях та вжитих заходах; фітосанітарного нагляду за посівами сільськогосподарських культур. Так, в області у повному обсязі проведено контроль та організація захисту рослин від шкідливих організмів. Складено 12 інформаційних повідомлень про фітосанітарний стан посівів сільськогосподарських культур та рекомендації щодо їх захисту, 12 сигналізаційних повідомлень про терміни проведення захисних заходів, 6 короткострокових прогнозів про появу та розвиток шкідливих організмів. Доповідачка наголосила на постійній інформаційно-просвітницькій роботі, яка ведеться фахівцями Управління. З метою попередження порушень законодавства України у сфері насінництва та розсадництва, проведено 426 консультації та надано 296 рекомендацій суб’єктам господарювання в агропромисловому комплексі, проведено низку роз’яснювальних зустрічей з представниками господарств, у тому числі і насіннєвих, з питань запобігання обігу контрафактних пестицидів та насіннєвого матеріалу.

Начальник Управління захисту споживачів Наталя Клим детально зупинилася на основних показниках роботи Управління за звітний період щодо контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг, рекламного законодавства, ринкового нагляду тощо. Так, протягом 2018 року фахівцями Управління перевірено 383 суб’єкта господарювання з питань дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, здійснено у тому числі 84 планових та 299 позапланових перевірок. За результатами перевірок 123 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, накладено 22,576 тис. грн адміністративних штрафів. За результатами розгляду звернень громадян у 2018 році, споживачам повернуто за придбані неякісні товари і послуги 343,830 тис. грн. В частині ринкового нагляду спеціалістами відділу протягом 2018 року було здійснено 73 планові перевірки характеристик продукції та 16 позапланових. За результатами проведення державних заходів ринкового нагляду застосовано адміністративно-господарських санкцій на суму 543,15 тис. грн.; складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення за створення перешкод у проведенні планових перевірок. За фактами порушення рекламного законодавства минулого року відкрито 125 справ, застосовано штрафних санкцій на 147,926 тис. грн. З метою удосконалення роботи розроблено план заходів щодо інформаційно – просвітницької діяльності серед населення стосовно роз’яснення норм і положень законодавства про захист прав споживачів, надання методично – консультативної допомоги суб’єктам господарювання з питань, які стосуються правових відносин у сфері захисту прав споживачів та супроводження підприємницької діяльності рекламою тощо.

Про результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з питань контролю за регульованими цінами за 2018 рік доповіла завідувач сектору контролю за регульованими цінами Ольга Шабуняєва. Вона, зокрема зупинилася на здійснені заходів контролю з дотримання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на фармацевтичному ринку області, надані житлово-комунальних послуг тощо, проблемних питаннях і позитивному досвіді їх вирішення.

Начальник відділу правового забезпечення Головного управління Сергій Скрипаль підбив підсумки 2018 року у напрямку правового забезпечення та запобігання корупції і підкреслив про неухильне дотримання вимог чинного законодавства під час здійснення заходів державного контролю.
На завершення роботи підсумкової колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив на більш тісній взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування, а також відповідальності та посиленні дисципліни кожного працівника, що дасть змогу у 2019 році спрацювати ще більш ефективно і результативно на виконання завдань держави, поставлених перед Службою.

Згідно з рішенням колегії, робота Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за 2018 рік визнана задовільною.

16.02.2019
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області підбило підсумки роботи за 2018 рік та окреслило ключові завдання на І-й квартал поточного року
14 лютого відбулася підсумкова колегія за результатами роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у 2018 році.
Участь у роботі колегії взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, директор Державної установи “Херсонська обласна фітосанітарна лабораторія” В.Руденко, керівник Херсонської філії ДП “Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин” В.Назаренко, директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації О.Паливода, доцент кафедри генетики та розведення сільгосптварин ХДАУ, депутат обласної ради В. Лісний.
Розпочинаючи роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко зазначив, що минулий рік хоча був і непростим, проте надзвичайно насиченим і плідним для всієї Служби, зокрема в частині законодавчих новацій. Набули чинності Закон України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”, низка інших нормативно-правових актів, віднедавна увійшов в дію Закон “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, які ґрунтуються на принципах ризик-орієнтовного підходу по різних напрямках державного контролю в межах повноважень Служби.
“І, найголовніше, 2018 рік показав результативність і позитивні зрушення в роботі Держпродспоживслужби, про що наголошував під час підсумкової колегії у Києві Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа. Результативність в роботі показали і наші фахівці Головного управління Держпрожспоживслужби в Херсонській області та його територіальних органів і структур. Але тішитися здобутками ще не час. У нас є багато проблемних питань, над якими треба працювати у подальшому”, – наголосив Сергій Шевченко і закликав присутніх до відвертої розмови і конструктивної роботи.
Про здійснення державного нагляду (контролю) у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини у 2018 році, а також реалізацію основних завдань і покращення роботи у 2019 році доповів начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярській. Він детально проаналізував роботу Управління протягом минулого року, зазначивши, що в цілому торік на Херсонщині була забезпечена контрольована епізоотична ситуація, не допущено масових спалахів токсикоінфекцій. Завдячуючи цьому, і нині в області вона контрольована як в епізоотичному плані, так і щодо забезпечення контролю за обігом харчових продуктів.
У повному обсязі виконано План протиепізоотичних заходів з профілактики основних хвороб тварин по Херсонській області за 2018 рік. Зокрема, з профілактики заразних хвороб тварин проведено 724,475 тисяч діагностичних досліджень по 133 хворобах тварин та птиці, з них 699,407 тисяч діагностичних досліджень за рахунок державного бюджету. Протягом 2018 року на території Херсонської області зареєстровано 13 спалахів африканської чуми свиней (АЧС), серед яких 2 випадки у сільгосппідприємствах і 1 у дикій фауні. Основною причиною поширення АЧС було нехтування власниками господарств, де утримувалися свині “Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней”. Спеціалістами державних лікарень ветеринарної медицини Херсонської області, які входять до сфери управління Держпродспоживслужби постійно здійснюється контроль за клінічним станом свиней в господарствах усіх форм власності. Протягом 2018 року в області проведено 192176 обстежень, в яких здійснено 570655 клінічних оглядів свиней, проти класичної чуми свиней щеплено 161,007 тис. голів в господарствах усіх форм власності. Проведена масштабна роз’яснювальна робота серед населення щодо профілактики АЧС із залученням засобів масової інформації, поширенням листівок тощо. Також під час доповіді було наголошено на проблемних питаннях, які виникли минулого року у ході організації заходів з ліквідації та профілактики АЧС, серед яких – недостатня оперативність в організації заходів в епізоотичному осередку по локалізації збудника захворювання та ін.
У напрямку державного нагляду щодо безпечності харчових продуктів здійснювалися планові/позапланові заходи контролю за обігом харчових продуктів, зокрема, на контролі Головного управління Держпродспоживслужби питання щодо недопущення реалізації фальсифікованої та/або небезпечної продукції. Протягом 2018 року державними ветеринарними інспекторами проведено (планових/позапланових) 2025 обстежень об’єктів по реалізації масла солодковершкового. Вилучено з обігу 1099,38 кг фальсифікованої молочної продукції. В рамках підписаного Меморандуму з ГУ Національної поліції в Херсонській області було проведено 822 спільних рейди з обстеження місць несанкціонованої торгівлі, до адміністративної відповідальності працівниками Національної поліції притягнуто 567 осіб. Під час проведення перевірок агропродовольчих ринків виявлені такі порушення, як реалізація молока у пластиковій тарі; відсутність документів на реалізацію риби; реалізація харчових продуктів без холодильного обладнання тощо та вжиті відповідні заходи до їх усунення. Підсумовуючи детальний аналіз роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, доповідач окреслив шляхи покращення діяльності Управління по всіх напрямках у 2019 році.
З аналізом роботи з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи протягом 2018 року виступив в.о.директора Херсонської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Дериведмідь. Так, у 2018 році проведено лабораторних досліджень вдвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. Також він детально зупинився на позитивних зрушеннях щодо покращення матеріально-технічної бази та умов роботи працівників, проаналізував результати роботи міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби і наголосив на основних завданнях першого кварталу 2019 року.
Аналізуючи роботу у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у 2018 році, начальник Управління Тарас Година-Арюпін зазначив, що основна робота була зосереджена на організації заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в області, на виконання яких, працівниками служби проводились комісійні обстеження, моніторингові відвідування об’єктів, а саме: дитячих навчальних закладів з метою недопущення виникнення спалахів гострих кишкових захворювань, закладів оздоровлення та відпочинку, об’єктів рекреаційних населених пунктів під час оздоровчого сезону в області, дитячих навчальних закладів щодо дотримання температурного режиму у приміщеннях. Також, фахівцями Управління здійснювався контроль за санітарно-технічним станом об’єктів питного водопостачання і водовідведення області, санітарного очищення населених пунктів тощо. Під час здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у 2018 році спеціалістами Держпродспоживслужби взято участь у 2023 комісійних обстеженнях. Було вжито низку заходів щодо покращення харчування дітей у закладах, які дали позитивний результат.
Також працівники служби взяли участь в 1012 комплексних комісійних обстеженнях та у здійсненні планових/позапланових заходів державного нагляду (контролю) дотримання вимог санітарного законодавства з питань готовності закладів оздоровлення та відпочинку дітей, як до початку оздоровчої кампанії, так і під час її проведення. Всього в області працювали 444 заклади оздоровлення та відпочинку, в тому числі: 36 позаміських оздоровчих закладів, 408 пришкільних таборів. За підсумками оздоровчої кампанії керівникам закладів внесені пропозиції щодо створення безпечних для здоров’я і життя умов перебування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку та здійснення заходів за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Одне з важливих та ключових питань 2018 року – забезпечення населення питною водою гарантованої якості. У цьому напрямку було проведено значну роботу стосовно вивчення стану питного водопостачання в населених пунктах Херсонської області і визначено проблемні питання, що стосуються забезпечення населення області доброякісною питною водою, які доведені до керівників районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Також, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проаналізував роботу зі зверненнями громадян, яких протягом 2018 року надійшло 236. Основні питання, які порушувалися у зверненнях: забруднення атмосферного повітря, якість питної води, що надається споживачу, вплив на здоров’я людини фізичних факторів, порушення суб’єктами господарювання санітарних норм і правил при поводженні з відходами, утриманні приміщень тощо та вжитих заходах реагування. На завершення виступу, доповідач окреслив завдання на 1 квартал 2019 року.
Про діяльність Управління фітосанітарної безпеки протягом звітного періоду доповіла в.о. начальника Управління Катерина Чупріна. Зокрема вона зосередила увагу присутніх на проведених процедурах офіційного встановлення статусу “вільних зон”(виробництва або виробничої ділянки, місця зберігання вільних від регульованих шкідливих організмів чи одного регульованого шкідливого організму) на виконання фітосанітарних вимог країн партнерів України у міжнародній торгівлі, в тому числі і міжнародних договорів України у сфері карантину та захисту рослин протягом звітного періоду. Таких вільних зон на Херсонщині у 2018 році було встановлено 94. Також проаналізувала результати здійснення контролю державними інспекторами служби під час експорту/імпорту вантажів, виявлених порушеннях та вжитих заходах; фітосанітарного нагляду за посівами сільськогосподарських культур. Так, в області у повному обсязі проведено контроль та організація захисту рослин від шкідливих організмів. Складено 12 інформаційних повідомлень про фітосанітарний стан посівів сільськогосподарських культур та рекомендації щодо їх захисту, 12 сигналізаційних повідомлень про терміни проведення захисних заходів, 6 короткострокових прогнозів про появу та розвиток шкідливих організмів. Доповідачка наголосила на постійній інформаційно-просвітницькій роботі, яка ведеться фахівцями Управління. З метою попередження порушень законодавства України у сфері насінництва та розсадництва, проведено 426 консультації та надано 296 рекомендацій суб’єктам господарювання в агропромисловому комплексі, проведено низку роз’яснювальних зустрічей з представниками господарств, у тому числі і насіннєвих, з питань запобігання обігу контрафактних пестицидів та насіннєвого матеріалу.
Начальник Управління захисту споживачів Наталя Клим детально зупинилася на основних показниках роботи Управління за звітний період щодо контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг, рекламного законодавства, ринкового нагляду тощо. Так, протягом 2018 року фахівцями Управління перевірено 383 суб’єкта господарювання з питань дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, здійснено у тому числі 84 планових та 299 позапланових перевірок. За результатами перевірок 123 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, накладено 22,576 тис. грн адміністративних штрафів. За результатами розгляду звернень громадян у 2018 році, споживачам повернуто за придбані неякісні товари і послуги 343,830 тис. грн. В частині ринкового нагляду спеціалістами відділу протягом 2018 року було здійснено 73 планові перевірки характеристик продукції та 16 позапланових. За результатами проведення державних заходів ринкового нагляду застосовано адміністративно-господарських санкцій на суму 543,15 тис. грн.; складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення за створення перешкод у проведенні планових перевірок. За фактами порушення рекламного законодавства минулого року відкрито 125 справ, застосовано штрафних санкцій на 147,926 тис. грн. З метою удосконалення роботи розроблено план заходів щодо інформаційно – просвітницької діяльності серед населення стосовно роз’яснення норм і положень законодавства про захист прав споживачів, надання методично – консультативної допомоги суб’єктам господарювання з питань, які стосуються правових відносин у сфері захисту прав споживачів та супроводження підприємницької діяльності рекламою тощо.
Про результати роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з питань контролю за регульованими цінами за 2018 рік доповіла завідувач сектору контролю за регульованими цінами Ольга Шабуняєва. Вона, зокрема зупинилася на здійснені заходів контролю з дотримання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на фармацевтичному ринку області, надані житлово-комунальних послуг тощо, проблемних питаннях і позитивному досвіді їх вирішення.
Начальник відділу правового забезпечення Головного управління Сергій Скрипаль підбив підсумки 2018 року у напрямку правового забезпечення та запобігання корупції і підкреслив про неухильне дотримання вимог чинного законодавства під час здійснення заходів державного контролю.
На завершення роботи підсумкової колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив на більш тісній взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування, а також відповідальності та посиленні дисципліни кожного працівника, що дасть змогу у 2019 році спрацювати ще більш ефективно і результативно на виконання завдань держави, поставлених перед Службою.
Згідно з рішенням колегії, робота Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за 2018 рік визнана задовільною.