Функціонування каховських спортивних клубів в режимі адаптивного карантину

Фахівці Каховського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують обстеження об’єктів  щодо дотримання протиепідемічних заходів, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

23 липня фахівці управління відвідали спортивні клуби, які розташовані у    м. Каховка. За результатами встановлено, що для безпечного перебування відвідувачів спортивних клубів створені всі необхідні умови, які забезпечують виконання вимог постановиГоловного державного санітарного лікаря України № 33 від 02.06.2020 року «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину з зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19)», а саме:

  • На входах до закладів розміщено інформаційні матеріали щодо профілактики короновірусної хвороби COVID-19та повідомлення з проханням до відвідувачів щодо обов’язкового носіння засобів індивідуального захисту (масок). Для відвідувачів облаштовані місця для обробки рук антисептиками при вході та безпосередньо у зонах проведення занять;
  • Перед початком роботи всім працівникам проводиться температурний скринінг, результати якого заносяться у відповідний журнал. Також, перед початком занять проводиться вимірювання температури тіла відвідувачам;
  • Туалетні кімнати забезпечені достатньою кількістю рідкого мила та паперовими рушниками;
  • Провітрювання спортивних зал проводиться своєчасно та якісно. Спортивні зали забезпечені витяжною механічною вентиляцією.
  • Адміністрація та персонал самостійно забезпечують контроль виконання умов з недопущення скупчення відвідувачів та дотримання встановлених обмежень щодо кількості відвідувачів в одному приміщенні;
  • Адміністрацією закладів проведено навчання серед працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізацією та дотриманням правил особистої гігієни, а також попереджені щодо особистої відповідальності стосовно самоізоляції у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Питання дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів під час адаптивного карантину знаходиться на постійному контролі Каховського районного управління, робота в даному напрямку триває.