Питання організації харчування в навчальних закладах стоїть на особливому контролі Держпродспоживслужби, адже, безпечне, збалансоване, різноманітне харчування – запорука здоров’я молодого покоління.
17 серпня в приміщенні відділу освіти, науки, молоді та спорту Великоолександрівської селищної ради відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти за участю фахівців відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Великоолександрівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
На нараді були висвітлені основні проблемні питання, виявлені під час проведення комісійних обстежень навчальних закладів на предмет готовності їх до нового 2021-2022 навчального року, проведених на виконання розпорядження селищного голови № 161 від 28.07.2021 року «Про утворення робочої групи по огляду готовності закладів освіти Великоолександрівської селищної територіальної громади до нового 2021/22 навчального року».
А саме:
– створення належних умов при організації навчального процесу та забезпечення якісного харчування;
– оснащення харчоблоків технологічним, холодильним обладнанням;
– закінчення проведення ремонтних робіт;
– забезпечення лабораторного контролю якості питної води та об’єктів зовнішнього середовища;
– забезпечення установками доочищення питної води з метою доведення її якості до вимог ДСаНПін 2.2.4.-171-10;
– облаштування медичних кабінетів, проведення їх ліцензування та інші питання.
Також до присутніх були доведені основні моменти постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021 року (зі змінами) щодо норм харчування в закладах загальної середньої освіти при організації одноразового харчування, порядок організації харчування у закладах освіти, планування меню, формування принципів здорового харчування.
Особливу увагу приділили вимогам щодо різноманітності страв, розподілу основних груп продуктів протягом тижня, дотримання вимог щодо вмісту солі, цукру, жирів в харчових продуктах, забороні використання продуктів, що містять консерванти, підсолоджувачі або підсилювачі смаку, консервовані продукти, м’ясні та рибні продукти кулінарного виробництва та інші заборонені продукти та страви.
Спеціалістами управління були озвучені вимоги щодо своєчасності проходження періодичних медичних оглядів, забезпечення закладів антисептичними, дезінфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту тощо, відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України № 4 від 23.04.2021 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корон вірусної хвороби (COVID-19) ».
19.08.2021
Фахівцями Великоолександрівського управління проведена нарада з керівниками загальноосвітніх закладів щодо організації харчування
Питання організації харчування в навчальних закладах стоїть на особливому контролі Держпродспоживслужби, адже, безпечне, збалансоване, різноманітне харчування – запорука здоров’я молодого покоління.
17 серпня в приміщенні відділу освіти, науки, молоді та спорту Великоолександрівської селищної ради відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти за участю фахівців відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Великоолександрівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
На нараді були висвітлені основні проблемні питання, виявлені під час проведення комісійних обстежень навчальних закладів на предмет готовності їх до нового 2021-2022 навчального року, проведених на виконання розпорядження селищного голови № 161 від 28.07.2021 року «Про утворення робочої групи по огляду готовності закладів освіти Великоолександрівської селищної територіальної громади до нового 2021/22 навчального року».
А саме:
– створення належних умов при організації навчального процесу та забезпечення якісного харчування;
– оснащення харчоблоків технологічним, холодильним обладнанням;
– закінчення проведення ремонтних робіт;
– забезпечення лабораторного контролю якості питної води та об’єктів зовнішнього середовища;
– забезпечення установками доочищення питної води з метою доведення її якості до вимог ДСаНПін 2.2.4.-171-10;
– облаштування медичних кабінетів, проведення їх ліцензування та інші питання.
Також до присутніх були доведені основні моменти постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021 року (зі змінами) щодо норм харчування в закладах загальної середньої освіти при організації одноразового харчування, порядок організації харчування у закладах освіти, планування меню, формування принципів здорового харчування.
Особливу увагу приділили вимогам щодо різноманітності страв, розподілу основних груп продуктів протягом тижня, дотримання вимог щодо вмісту солі, цукру, жирів в харчових продуктах, забороні використання продуктів, що містять консерванти, підсолоджувачі або підсилювачі смаку, консервовані продукти, м’ясні та рибні продукти кулінарного виробництва та інші заборонені продукти та страви.
Спеціалістами управління були озвучені вимоги щодо своєчасності проходження періодичних медичних оглядів, забезпечення закладів антисептичними, дезінфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту тощо, відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України № 4 від 23.04.2021 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корон вірусної хвороби (COVID-19) ».