Вимоги при організації роботи закладів освіти в умовах карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби CОVІD-19 згідно з Постановою головного державного санітарного лікаря № 9 від 26.08.2021 року:
– недопущення до роботи персоналу та здобувачів освіти з ознаками захворювань, що не виключають коронавірусну хворобу;
– дотримання «маскового режиму» зі своєчасною заміною використаних масок, правил їх утилізації;
– отримання вимог при організації харчування (відстань між столами не менше 1,5 м, кількість дітей, які одночасно перебувають за одним столом не більше 4 осіб, робота персоналу в засобах індивідуального захисту),
– забезпеченість закладів дезінфікуючими засобами, антисептиками, засобами індивідуального захисту та особливості їх використання.
Про це повідомили спеціалісти Великоолександрівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на робочій нараді з кухарями та медичними працівниками закладів освіти Великоолександрівської селищної ради.
Також присутні на засіданні обговорили питання організації харчування в загальноосвітніх закладах відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.20212 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та наказу МОЗ № 2205 від 25.09.2020 року «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», а саме:
-зміни в нормах харчування (збільшення кількості молочних продуктів, фруктів, круп, бобових, макаронних виробів, зменшення вмісту солі, цукру, жирів, картоплі), збільшення питомої ваги продуктів рослинного походження;
-вимоги до планування перспективного двотижневого меню;
-порядок організації харчування в освітніх закладах (обов’язки відповідальної особи за організацію харчування, медичного працівника, робота комісії з бракеражу сирої та готової продукції, порядок відбору та зберігання добових проб тощо);
-дотримання вимог санітарного законодавства щодо поточності технологічного процесу, умов зберігання харчових продуктів, правил миття столового та кухонного посуду, дотримання правил особистої гігієни;
– особливості ведення документації з організації харчування.
Виконання протиепідемічних заходів та організація харчування в умовах реформування в закладах освіти знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Фахівці Великоолександрівського управління ініціювали робочу нараду з кухарями та медичними працівниками закладів освіти стосовно протиепідемічних заходів та організації харчування
Вимоги при організації роботи закладів освіти в умовах карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби CОVІD-19 згідно з Постановою головного державного санітарного лікаря № 9 від 26.08.2021 року:
– недопущення до роботи персоналу та здобувачів освіти з ознаками захворювань, що не виключають коронавірусну хворобу;
– дотримання «маскового режиму» зі своєчасною заміною використаних масок, правил їх утилізації;
– отримання вимог при організації харчування (відстань між столами не менше 1,5 м, кількість дітей, які одночасно перебувають за одним столом не більше 4 осіб, робота персоналу в засобах індивідуального захисту),
– забезпеченість закладів дезінфікуючими засобами, антисептиками, засобами індивідуального захисту та особливості їх використання.
Про це повідомили спеціалісти Великоолександрівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на робочій нараді з кухарями та медичними працівниками закладів освіти Великоолександрівської селищної ради.
Також присутні на засіданні обговорили питання організації харчування в загальноосвітніх закладах відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.20212 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та наказу МОЗ № 2205 від 25.09.2020 року «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», а саме:
-зміни в нормах харчування (збільшення кількості молочних продуктів, фруктів, круп, бобових, макаронних виробів, зменшення вмісту солі, цукру, жирів, картоплі), збільшення питомої ваги продуктів рослинного походження;
-вимоги до планування перспективного двотижневого меню;
-порядок організації харчування в освітніх закладах (обов’язки відповідальної особи за організацію харчування, медичного працівника, робота комісії з бракеражу сирої та готової продукції, порядок відбору та зберігання добових проб тощо);
-дотримання вимог санітарного законодавства щодо поточності технологічного процесу, умов зберігання харчових продуктів, правил миття столового та кухонного посуду, дотримання правил особистої гігієни;
– особливості ведення документації з організації харчування.
Виконання протиепідемічних заходів та організація харчування в умовах реформування в закладах освіти знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.