Фахівці Великоолександрівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області провели нараду стосовно дотримання чинного законодавства про харчові продукти

Задля якісного забезпечення контролю за приведенням у відповідність навчальних закладів до вимог санітарного законодавства та законодавства про харчові продукти спеціалісти Великоолександрівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели робочу нараду за участі керівників та медичних працівників дошкільних освітніх закладів, а також керівництва відділу освіти Великоолександрівської територіальної громади.

Начальник Великоолександрівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Ольга Рекіс на заході наголосила присутнім на пріоритетність та актуальність роботи в напрямку приведення навчальних закладів у відповідність до вимог законодавства про харчові продукти та санітарного законодавства, а також про якнайшвидше усунення невідповідностей, які були виявленні під час обстежень та паспортизації харчоблоків.

Під час наради начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Великоолександрівського управління Ольга Уткіна звернула окрему увагу учасників заходу на необхідність впровадження програм лабораторного контролю якості харчування дітей та на дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації харчування дітей в дошкільних освітніх закладах.

Крім того, було наголошено на необхідність дієвого впровадження НАССР (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок) в закладах освіти.
Під час наради учасники отримали фахові вичерпні відповіді від спеціалістів управління на запитання стосовно харчової безпеки дітей у навчальних закладах та організації безпечного харчування.

Великоолександрівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжуватиме надавати в межах своїх повноважень всебічну підтримку, роз’яснення та рекомендації для керівників закладів освіти та відповідальних осіб, аби якнайшвидше впровадити зміни в підходах до організації харчування та забезпечити дітей сучасним, здоровим, збалансованим та повноцінним раціоном.