Фахівці Великоолександрівського районного управління взяли участь в нараді голів сільських та селищних рад

22 травня під головуванням очільника Великоолександрівського району Арсенія Алейнікова відбувся семінар – навчання із сільськими та селищними головам. На нараді приймали участь фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Темою обговорення стало питання роботи закладів в умовах адаптивного карантину. До присутніх були доведені вимоги постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території  України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів”. Особливу увагу звернули на вимоги  постанови головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21.05. 2020 року щодо організації протиепідемічних вимог у закладах дошкільної освіти на період карантину. Наголошено, що послаблення протиепідемічних вимог в дошкільних навчальних закладах  можливе з 25 травня, якщо територія відповідає певним вимогам по загальній кількості нових випадків COVID-19 за останні сім днів, завантаженості ліжок та забезпеченні необхідної кількості тестувань методом ПЛР на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних вимог, передбачених постаново КМУ №392. Крім цього, в дошкільних навчальних закладах необхідно забезпечити організацію протиепідемічних заходів, таких як: проведення температурного скринінгу працівників закладу та дітей, забезпечення обробки рук спиртовмісними антисептиками, наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту працівників, рідкого мила та паперових рушників,  дотримання дезрежиму, та інші вимоги, передбачені постановою.

Також перед головами сільських та селищних рад було порушено питання про проведення заходів із благоустрою, зокрема, щодо впорядкування територій, дотримання вимог законодавства щодо поводження з твердими побутовими відходами, розробки планів організації централізованого вивозу сміття.