Фахівці Горностаївського управління провели семінар-навчання з відповідальними особами закладів освіти щодо практичного застосування нових норм харчування дітей

У сучасних умовах питання про здорове харчування дітей особливо актуальне та знаходиться на постійному контролі Офісу Президента України, першої леді Олени Зеленської та Держпродспоживслужби.

Для з’ясування питань, які виникають при організації харчування дітей в освітніх закладах, в межах свої повноважень фахівці Горностаївського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області обстежили всі заклади освіти Горностаївської і Костянтинівської територіальних громад.

За ініціативи спеціалістів Горностаївського управління у співпраці з відділом освіту, культури молоді та спорту Горностаївської ОТГ проведено семінари-навчання з керівниками та медичними сестрами місцевих дошкільних закладів та закладів загальної середньої освіти щодо практичного застосування нових норм харчування дітей, переглянуто підходи до організації харчування.

Учасникам заходу наголошено, що харчування має відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів та базуватися на принципах здорового харчування. За результатами проведених заходів прийнято рішення, що кожен заклад освіти розробляє сезонне чотиритижневе меню відповідно затверджених норм харчування, з врахуванням наявних умов на харчоблоці закладу для приготування страв та відповідно чинного законодавства.